Спорт

Стрибун з трампліна Євген Марусяк з Криворівні встановив новий національний рекорд

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Український стрибун з трампліна Євген Марусяк повторив свій другий найкращий результат у кар’єрі. Вп’яте в кар’єрі українець пройшов до фіналу етапів Кубка світу – це сталося на змаганнях у німецькому Віллінґені, пише Суспільне спорт.

На попередньому етапі, який проходив в австрійському Бад-Міттерндорфі, Марусяк оновив особистий рекорд на рівні Кубка світу – 26-те місце. Його попереднім найкращим досягненням була 46-та фінальна сходинка в румунському Ришнові та польському Закопане (обидва старти – 2021 року).

Заразом Євген встановив новий національний рекорд за дальністю стрибків у своїй дисципліні. Йому двічі вдалося дістатися позначки у 210 метрів. Таким чином він став першим з українців, хто перелітав 200 метрів у стрибках з трампліна.

У Віллінґені Марусяк вп’яте подолав кваліфікацію. З показником у 108.7 бала він посів 41-ше місце та ввійшов до числа 50 учасників першого раунду, що претендували на вихід до медального суперфіналу.

Вже у першому раунді Марусяк набрав за свій виступ 92.2 бала. Це дозволило йому випередити щонайменше чотирьох суперників та повторити власний другий топ-виступ у кар’єрі (46-те місце).

Українцеві не вдалося потрапити до топ-30, що вийшли до другого, медального раунду змагань. Переможцю першого раунду словенцю Анже Ланішеку той програв 57.6 бала.

Окрім Марусяка, на етапі у Віллінґені змагався українець Віталій Калініченко. Він став 68-м у кваліфікації та не пройшов до основної частини німецького турніру.

Результати Євгена Марусяка на Кубку світу

  • 1. 26-те місце (Бад-Міттерндорфі, Австрія, 2023)
  • 2. 46-те (Віллінґен, Німеччина, 2023)
  • 2. 46-те місце (Ришнов, Румунія, 2021)
  • 2. 46-те місце (Закопане, Польща, 2021)
  • 5. 49-те місце (Закопане Польща, 2021)

Нагадаємо, Євген Марусяк з Криворівні минулого року вперше взяв участь в Олімпійських іграх. Його найкращий результат – 47-ме місце на нормальному трампліні.

На чемпіонаті світу-2021 зі стрибків з трампліна став 39-м на великому трампліні.

Його найкращий результат на рівні Кубка світу – 46-ті місця на етапах у польському Закопане та румунському Ришнові (2020/21), а на Гран-прі – 16-те місце в казахстанському Щучинську (HS99).

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.