Спорт

Спортсмени теж святкують

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Зі святами у кожного пов’язані власні спогади та асоціації. Ми попросили прикарпатських спортсменів розповісти про свої новорічні традиції або просто пригоди.

З Угорницькою школою-інтернатом «Ураган» дружить уже 10 років

«Ураган» дружить з інтернатом

Народний футбольний клуб «Ураган» взимку їде до дітей. Щороку до Дня святого Миколая команда вирушає до Угорницької школи-інтернату. Це знайомство розпочалося ще 10 років тому в селі Добринів Рогатинського району. Там спортсмени були на зборах, а поряд – у літньому таборі – відпочивали діти з Угорників. Знайомство переросло в багаторічну дружбу.

«Ураган» приїжджає до інтернату усією командою, привозить цілу купу подарунків, грає із діт­лахами у футзал. Цього року зустріч відбулась у понеділок, 23 грудня – щире спілкування, автографи, фото на пам’ять. Для багатьох дітей спортсмени стали прикладом для наслідування, віднедавна малеча регулярно відвідує домашні матчі «Урагану».

«Є друзі, які сьогодні є, а завтра немає, а з «ураганівцями», на щастя, не так, – говорить директор Угорницької школи-інтернату Наталія Гаврилюк. – Діти підтримують зв’язок зі спортсменами, спілкуються з ними в соціальних мережах. Приємно, що вони мають змогу пізнавати щось нове, прагнуть до кращого, вірять, що в цьому житті можна досягнути своєї мети».

Ковзанка посеред ночі

Для багаторазового чемпіона світу з кікбоксингу Віталія Мерінова Новий рік – подвійне свято. Він народився 31 грудня, якщо ще точніше – о 19:30. Як жартують його друзі, лікарі приймали роди із пляшкою шампанського. 2010 рік приніс спортсмену нові спогади. Тоді 14 січня, на Старий новий рік, Мерінов святкував із друзями у лісі на шашликах, потім повернувся додому. У дворі його будинку в мікрорайоні Майзлі була льодова ковзанка, але через відлигу розтанула. Вночі вдарив мороз, і спортсмен вирішив, що зможе самотужки наново залити ковзанку.

Один шар льоду – 80 відер води

«Почав заливати о другій ночі, нікого не кликав, бо було дуже пізно, та й хотів сам себе перевірити, чи зможу це зробити, – розповідає Мерінов. – До п’ятої ранку наносив 80 відер води і залив перший шар криги. Наступного дня із друзями ми залили ще два шари, й ковзанка була готова».

За кілька днів тут відбулася хокейна гра між командами Івано-Франківська та Заболотова. До слова, ковзанку на Майзлях тепер заливають щозими, і цей рік не стане винятком.

Благодійність і загартування

Насиченими зимові свята є для таеквондистів спортивного клубу «Золотий Дракон» ДЮСШ № 3 та його керівника Ігоря Йосипіва. Уже два роки на Водохреща він разом із вихованцями стрибає у воду Бистриці-Надвірнянської. Перший раз на річці зібралося 10 людей, потім уже 20, і наймолодшому сміливцю – лише п’ять рочків.

У квітні минулого року в клубі започаткували акцію «Твори добро». Тоді таеквондисти відвідали дитячий притулок на вулиці Набережній, а буквально днями навідалися до «Містечка милосердя святого Миколая».

Назар Павлів в Аргентині

«Ми щорічно протягуємо руку допомоги дітям, які потребують тепла та уваги, – говорить Йосипів. Вони також хочуть, щоб святий Миколай завітав у їхні оселі та приніс якийсь цікавий і приємний подарунок. Сподіваємося, що доля їм посміхнеться, і в них у житті з Божою допомогою буде все гаразд».

Яблуко з ялинки

Одразу кілька спогадів розповів «Репортеру» івано-франківський богатир і рекордсмен Назар Павлів. Щороку на Різдвяні свята його родина збиралася в селі Угольна Стрийського району Львівської області, звідки родом батько стронгмена.

«Крім іграшок, на новорічну ялинку вішали яблука й цукерки, – розповідає Павлів. – Я тоді був маленький і одна іграшка здалася мені справжнім яблуком, тож я її «зі смаком» вкусив. На щастя, не порізався, хоча скла було – пов­ний рот. Відтоді зі склом я дуже обережний».

А відносно недавно у Павліва були екзотичні новорічні свята. У 2010 році він узяв участь у телепроекті «Битва українських міст». Зйомки в Аргентині відбувалися в другій половині січня. З України, де стояли морози -30°С, Павлів літаком потрапив до спекотної Південної Америки. І найбільше здивувався, коли посеред літньої зелені побачив велику новорічну ялинку, прикрашену іграшками. Новий рік – він і в Америці Новий рік.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.