Спорт

Школярі святкують футзал

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У понеділок, 13 травня, завершився другий шкільний футзальний турнір «Кубок президента НФК «Ураган» Олександра Бубена». У манежі Коледжу фізвиховання відбулися два вирішальні матчі – гра за третє місце та фінал.

Школа № 19 – чемпіон другого шкільного футзального Кубка Олександра Бубена

Долю бронзових медалей вирішували команди школи-інтернату № 1 та школи № 18. Нагадаємо, у першому матчі два тижні тому, 27 квітня, команди розійшлися нульовою нічиєю. Команда школи № 18 намагалася грати у пас, футзалісти школи-інтернату діяли від оборони та сподівалися на помилку суперників. Врешті-решт, з рахунком 2:1 перемогла школа № 18 і виборола бронзові медалі турніру.

Після невеликої перерви на паркет манежу Коледжу фізвиховання вийшли фіналісти – школи № 22 і № 19. На майданчик їх вивели капітан «Урагану» Роман Кіндратів та вихованець «ураганівської» ДЮСШ, а нині гравець «Урагану» та збірної України Петро Шотурма.

Два тижні тому юні футзалісти школи № 22 створили майже сенсацію – перемогли суператакувальну школу № 19 з рахунком 3:2. Тож цього разу їх задовольняла навіть нічия. Натомість гравці школи № 19 були дуже вмотивовані.

Найбільше глядачі слідкували за Михайлом Хромеєм, голов­ним нападником школи № 19, і він не підвів – забив два голи. Натомість команда школи № 22 не змогла «розпечатати» ворота суперників. Хромей став найкращим бомбардиром турніру, на його рахунку 33 голи, і це левова частина із того, що загалом забила команда школи № 19 (47 голів).

Отже, за підсумком двох матчів школа № 19 перемогла з рахунком 4:3. Другий рік поспіль ці школярі перемагають у Кубку Олександра Бубена. За цей час вони принесли своїй альма-матер 130 тис. грн. призових. «Дуже приємно, що наша школа другий рік поспіль стає найкращою у футзалі, – каже директор школи Микола Білоокий. – І ще більше приємно, що ми знову маємо непогані асигнування для розвитку спортивної бази нашої школи».

Зірка турніру Михайло Хромей «наколотив» 33 голи 

На урочистій церемонії нагородження Олександр Бубен вручив подяки усім партнерам змагань. Подарунок отримав кожен юний спортсмен, який виступив у цьогорічному Кубку. Крім того, 16 вчителів-тренерів команд учасниць основ­ного етапу отримали сертифікати на три дні відпочинку на туркомплексі «Буковель», який також виступив партнером турніру. Найактивнішим вчителем турніру визнали Ігоря Жугаєвича (ЗШ № 13).

Уже восени почнеться третій шкільний футзальний турнір. І вже сьогодні організатори мають нові ідеї. «Турнір зріс – і за кількістю учасників, і за тривалістю, і за якістю проведення, – каже Олександр Бубен. – Маємо зауваження до спортивної частини, думаю, обмежимо введення м’яча ногою воротарями, бо так було забито надто багато голів. Будемо рухатися вперед і в адміністративній частині, в турнірі з’являться нові цікаві проекти, які об’єднають шкільну громаду».

 

Кращі з кращих

Кращий захисник – Роман Роїк (школа № 18).

Кращий воротар – Богдан Гандзюк (школа № 22).

Кращий гравець – Василь Голендир (школа № 13).

Кращий бомбардир – Михайло Хромей (школа № 19).

Відкриття турніру – Павло Скіцко (школа № 15, наймолодший гравець турніру, йому лише 9 років).

 

Бомбардири

Михайло Хромей (школа № 19) – 33 голів

Юрій Бельбас (школа № 18) – 17 голів

Василь Голендир (школа № 13) – 16 голів

Владислав Ткачик (школа № 5) – 16 голів

Сергій Бельбас (школа № 18) – 9 голів

Владислав Гикавець (школа № 22) – 9 голів

Вадим Шуляк (школа № 24) – 7 голів

Богдан Гандзюк (школа № 22) – 6 голів

Павло Гнатів (школа № 12) – 6 голів

Роман Легкий (школа № 18) – 6 голів

 

Мовою статистики

Загалом під час другого шкільного Кубка Олександра Бубена відбулося 58 матчів, з них лише 13 завершилися нічиєю. Команди забили 285 голів. Найбільше протягом одного матчу вдавалося забити 11 голів, таких ігор було аж три.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.