Спорт

Шашки 64: Кубок Прикарпаття

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У приміщенні шахово-шашкового клубу Івано-Франківська з 22 по 26 серпня вперше відбувся Всеукраїнський турнір «Кубок Прикарпаття — 2010 з шашок 64». Турнір був присвячений Дню незалежності. У змаганнях взяли участь спортсмени з 15 областей України. Турнір відбувся у три етапи: відкриті змагання серед кандидатів у майстри спорту України ти перших розрядів, майстерський турнір і дитячий турнір, в якому брали участь вихованці майстрів спорту.

Відкривали чемпіонат голова обласної Івано-Франківської федерації шашок Мирослав Рабін і «батько» змагань — Костянтин Балтажи. Ще перед відкриттям Мирослав Рабін урочисто повідомив про присвоєння першого на Прикарпатті звання майстра спорту коломиянину Андріану Комарницькому.

Учасників чемпіонату, котрі зайняли 1-3 місця, нагородили призами, медалями та грамотами. За перше місце спортсмени отримали звання «Переможець кубку Прикарпаття» і кубок. За це звання змагалися: Олег Шапунов (Харків), Василь Максимчук (Одеса), Юрій Тимофєєв (Київ), Іван Бутляр (Львів), Василь Киданецький (Івано-Франківськ), Владислав Нан (Одеса) та Микола Вітенко (Івано-Франківськ).

До речі, Микола Вітенко займається шашками з 14 років, а вже у 15 вперше став чемпіоном області. Наразі він уже — п’ятиразовий чемпіон Прикарпаття з шашок і, за словами Костянтина Балтажи, є надією івано-франківських шашок.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.