Спорт

«Шахтар» у Львові змагатиметься зі стамбульцями за місце в матчах УЄФА

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У четвер, 25 серпня, майже опівночі українські любителі футболу дізнаються, за кого їм вболівати восени із українських команд у клубних єврокубкових турнірах. Київське «Динамо» та луганська «Зоря» вже є учасниками групових турнірів Ліги Чемпіонів УЄФА та Ліги Європи УЄФА.

Матчем  у Львові між донецьким «Шахтарем» та «Істанбул Башакшехір» з турецького Стамбула «гірники» спробують стати третьою командою, що буде презентувати нашу країну у футбольній Європі сезону 2016/2017рр.

arnalviv

Результат першого матчу, в якому «Шахтар» переміг «Істанбул Башакшехір» із рахунком 2:1, є хорошим для української команди. За підсумками  загального результату  у двох матчах  плей-офф Ліги Європи УЄФА із турецькою командою  українці борються за право виступати в груповому турнірі. Сподіваємось те, що сталось у Швейцарії із «Янг-Бойз», із командою Пауло Фонсекою  сьогодні у Львові не повториться.

Мабуть, єдиним негативом є те, що після чемпіонату Європи вболівальник майже не відвідує футбольних матчів в Україні, порівняно із минулими сезонами.

На матч «Шахтар» та «Істанбул Башакшехір» поки не спостерігається великого ажіотажу та суттєвого попиту на квитки. У продажі  є квитки  в основному у нижніх рядах  центральних трибун та позаду воріт.

«Я б дуже хотів, аби завтра зібрався повний стадіон і підтримував «Шахтар», – каже тренер «гірників» Пауло Фонсека. – Незалежно від кількості вболівальників на трибунах, ми відчуваємо їхню підтримку. Це дуже важливо для нас. Звичайно, очікуємо велику кількість людей завтра. Хочу запросити абсолютно всіх на матч. Сподіваюсь на гарний футбол. Гадаю, на гру буде цікаво подивитися після вчорашнього свята й варто продовжити його нині. Дуже хочемо, щоби саме так і вийшло. Також хочу привітати всіх українців із Днем незалежності, з 25-річчям».

Позитивним моментом щодо відвідуваності футбольних матчів є Івано-Франківськ, який минулого тижня встановив рекорд серед усіх команд першої та другої ліги, що проводили свої матчі. Так, на матчі між МФК «Тепловик» та «Іллічівець-2» прийшло 6 200 вболівальників та в касах стадіону не залишилось бодай жодної перепустки на матч.

mcs

В першій лізі найбільше глядачів побувало на матчі у Рівному між «Вересом» та «Авангардом» – 4 633, а в другій, після Івано-Франківська – найбільше глядачів було у Хмельницькому – 4 200.

Матч «Шахтар» – «Істанбул Башакшехір» також можна спостерігати з 22-00 на телеканалах Україна та Футбол-1.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.