Спорт

Самбісти стали чемпіонами

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Днями команда прикарпатських борців повернулася з Харкова, де взяла участь у всеукраїнській універсіаді з самбо. Одразу четверо наших спортсменів стали переможцями та автоматично здобули право виступити на цьогорічній всесвітній універсіаді в Казані.

«Не в моїх правилах жалітися, я звик просто долати труднощі, але цього разу було дійсно важко, – каже заслужений тренер України Євген Боднарук. – Універсіада відбувалась у Харкові, а там працює спортінтернат саме із самбо. Наші студенти у фіналах боролися з місцевими спортсменами, їх судили харківські судді. Але діти були готові до цього, знали, куди їдуть. Важко було долати кожну сутичку, бо за кожен кидок, який був хоч трохи сумнівний, рефері одразу не давали нам оцінку, щоб витягнути своїх спортсменів. Практично в кожному фіналі протистояли Івано-Франківська і Харківська області».

Отже, у вазі до 48 кг чемпіонкою стала Олена Куницька. Програючи по ходу фінальної сутички 0:8, вона перемогла місцеву спортсменку 19:8. У цій же категорії бронзовою призеркою стала Надія Кретова.

Ще одну бронзову медаль взяв Василь Онуфрак у вазі 62 кг. Для нього це стало хорошою заявкою на майбутнє чемпіонство.

У вазі до 56 кг першою стала Марія Остап’юк. Раніше вона боролась у категорії до 52 кг, і виявилося, що у новій вазі вона за майстерністю на голову вища від суперниць.

У чоловічій вазі до 57 кг переможцем став Михайло Ілитчук. Він підтвердив свій статус найкращого, адже тут він є чемпіоном України.

Нарешті, у новій для себе вазі 60 кг переможцем стала Олена Сайко. Свою суперницю вона здолала грамотною тактикою – 3:0. Усі наші призери представляють надвірнянську ­СДЮШОР профкому ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття».

На прикарпатських чемпіонів харківської універсіади вже чекають нові випробування. Після Великодня у Конча-Заспі збірна України починає підготовку до травневого чемпіонату Європи в Італії.

«Незважаючи на труднощі, ми все одно показали результат, перевершили суперників і стали чемпіонами, – підсумовує Євген Боднарук. – Це говорить про високий рівень майстерності наших спортсменів і про те, що є кому їхати на всесвітню універсіаду. Яким буде суддівство в Казані, ми не знаємо, але факт у тому, що є самбісти, які готові захищати честь Прикарпаття та України на всесвітній універсіаді».

До теми

Нетипове поповнення

Недавно обласну федерацію самбо очолив керівник УМВС в області Олег Сало. І, як кажуть спортсмени, ситуація у цьому єдиноборстві стає кращою. Днями в манежі Коледжу фізвиховання зібрали дітей, які перебувають на обліку в правоохоронців, щоб показати їм майстерність самбістів. Частина з юних глядачів одразу записалася до спортивних секцій.

«Ми ще ніколи не працювали у такому напрямку, – каже Євген Боднарук. – Але нам дуже близька ідея Олега Сала – зробити хороших спортсменів із дітей, які мали проблеми з законом. Якщо б хоча один-двоє зі ста стануть чемпіонами, думаю, свою місію ми виконаємо».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.