Світ Спорт

Ріо-2016: Усі результати збірної України за підсумками змагань 14 серпня

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У неділю, 14 серпня, в дев’ятий змагальний день літніх Ігор XXXI Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро українці боролися за медалі у кількох видах програми, але так і не поповнили свою олімпійську скарбничку бодай одною нагородою, хоча шанс був, пише zik.ua.

277938_default

До вашої уваги результати виступу українських атлетів на Іграх-2016 у Ріо упродовж 14 серпня:

Фехтування: Команда українських шпажистів зупинилися за крок до «бронзи». Дмитро Карюченко, Богдан Нікішин, Анатолій Герей і Максим Хворост у принциповому чвертьфіналі здолали збірну Росії (45:32), а в півфіналі поступилися команді Італії (33:45). На жаль, програли вони й дуель за бронзові нагороди команді Угорщини (37:39). Поєдинок видався дуже напруженим, а в кінцівці Богдан Нікішин до останнього намагався вирвати медаль для України, проте йому не вистачило часу.

Легка атлетика. Богдан Бондаренко з Харкова і студент Львівського державного університету фізичної культури Андрій Проценко з Херсону пробилися до фіналу змагань зі стрибків у висоту. Один з фаворитів змагань Богдан Бондаренко з першої спроби впевнено перелетів планку. Формально його результат став другим, адже головний суперник українця Мутаз Есса Баршим взагалі заявив 2.29 м в якості стартової висоти.

Також пробився до фіналу ще один українець Андрій Проценко, якому вдалося стрибнути на рівні інших фіналістів. Проценко починав змагання з 2.17 м, але аж до 2.29 м всі перестрибував з першої спроби. Кваліфікаційна висота далася йому з другого разу.

Міг розраховувати на потрапляння в фінал і третій український стрибун Дмитро Яковенко. Деякі з тих, хто зумів стрибнути 2.26 дісталися до фіналу, але Яковенко тільки з другої спроби показав цей результат, тому залишився лише 20-м в підсумковому рейтингу.

Ольга Земляк стала першою українською легкоатлеткою, яка пробилася у фінальний забіг Олімпіади на дистанції 400 метрів. У своєму півфінальному забігу Земляк фінішувала лише третьою після американки Філліс Френсіс і Стефен Енн Макферсон з Ямайки. Однак непоганий результат – 50.75 секунди, який став особистим рекордом, дозволив спортсменці з рівного дістатися в фінальний забіг за часом. 26-річна атлетка стала першою українською спортсменкою, яка виступить у фінальному забігу Олімпійських ігор на цій дистанції.

У жіночому марафоні найкращий результат серед українок в Ольги Котовської, яка фінішувала 33-ою (2:34.57), Світлана Станко-Клименко – 66-та (2:44.26), а Наталія Легонькова – 87-ма (2:46.08). Для порівняння чемпіонка показала результат 2:24.04, а призери – на 9 та 26 секунд гірше.

Важка атлетика. У категорії понад 75 кг Анастасія Лисенко у двоборстві показала десятий результат. Українці підкорилася вага 263 кг. У чемпіонки – 307 кг, а в призерів – 306 кг та 286 кг.

Спортивна гімнастика. У фіналах на окремих видах свою першу спробу з трьох, завойованих у кваліфікаційних змаганнях, намагався використати Олег Верняєв. До срібної нагороди у багатоборстві він міг додати медаль у вправах на коні. Але минула неділя точно не була днем Олега. Уже на старті виступу він зіскочив з коня, що не обіцяло йому високих оцінок. Після цього Верняєв все-таки продовжив програму, але в кінці зірвав ще й зіскок, і це остаточно згубило його перспективи. У підсумку, найнижча оцінка серед фіналістів (12.400 бала) і восьме, останнє місце в класифікації.

Стрибки у воду. У стрибках у воду з триметрового трампліна Олена Федорова зупинилася на 11-й позиції, показавши у фіналі результат 304.80 бала. У чемпіонки – 406.05, а в призерів – 387.90 і 372.80 бала.

Вітрильний спорт. У класі «470» Павло Мацуєв і Борис Швець пройшли шостий і сьомий заїзди. На фініш вони дісталися 17-ми та 25-ми відповідно. У загальному заліку після семи заїздів українці, набравши 116 штрафних очок, як і раніше, займають 25-е місце. У лідерів – 14, 25 і 32 пункти відповідно.

А у класі RS:X змагання уже завершилися. Олександр Тугарєв у загальному заліку, набравши в сумі 262 штрафних очки, посів 23-є місце. У чемпіона та призерів – 31, 60 і 103 відповідно.

Синхронне плавання. Анна Волошина та Лоліта Ананасова у кваліфікації довільної програми дуетів з синхронного плавання посіли п’яте місце з результатом 93.5333 бала. Попереду росіянки (98.0667), китайки (96.0667) і японки (94.4000).

Кульова стрільба. Олег Царьков та Сергій Куліш, який уже здобув «срібло» Ігор-2016, не кваліфікувалися до фіналу у стрільбі з рушниці на 50 метрів з трьох позицій. Царьков з результатом 1172 очка фінішував десятим, а Куліш 14-й з результатом 1171 очко.

Для порівняння лідер настріляв 1184 очки, а його два найближчі переслідувачі – по 177.

Бадмінтон. Марія Улітіна пробилася до 1/16 фіналу у змаганнях з бадмінтону.

У другому матчі групового турніру Улітіна з рахунком 2:0 (21:18, 21:19) перемогла Сайну Нехвал з Індії, бронзову призерку Олімпіади-2012 в Лондоні, а заодно і діючу віце-чемпіонку світу-2015, яка в Ріо була «посіяна» під п’ятим номером. В 1/8 фіналу Марія зіграє з переможницею групи «H», якою напевне стане четверта ракетка турніру, таїландка Порнтіп Буранапрасертсук.

Водночас у змаганнях чоловіків Артем Почтарьов вибув зі змагань. У матчі другого раунду українець програв корейцю Сон Ван Ху – 0:2 (9:21, 15:21). Нагадаємо, що в першому турі Почтарьов також поступився.

Кінний спорт. Збірна України (Кассіо Ріветті, Ульріх Кірхофф, Рене Теббель, Ференц Цінтермай) невдало виступила в командному турнірі. З української четвірки без штрафу програму пройшов тільки Рене Теббель. Ульріх Кірхофф в кінцівці зачепив бар’єр і отримав чотири штрафні бали. Кассіо Ріветті і Ференц Цінтермай падали з коня, заробивши величезні штрафи – 42 і 47 балів відповідно.

Оскільки для участі в командному турнірі необхідно три результати, Україна достроково завершила боротьбу. Після першого дня з нулем штрафних балів лідерство розділяють команди Бразилії та Німеччини.

Що ж до особистої першості, то Рене Теббель на Зіппері та Ульріх Кірхофф на Прінс Де Ла Мар кваліфікувалися до фіналу і продовжать боротьбу за олімпійське «золото».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.