Світ Спорт

У Франківську “Прикарпаття” грає з “Десною” – кубкова історія клубу напередодні матчу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Нині головна команда Івано-Франківська вчетверте зіграє в одній восьмій фіналу Кубку України. В середу, 25 жовтня, на стадіоні «Рух», «Прикарпаття» приймає чернігівську «Десну».

Для сьогоднішнього франківського клубу це дебют у головному кубковому змаганні України.

Але в попередні роки іванофранківці тричі грали на цій стадії розіграшу. Вперше це сталося в сезоні 1992/1993. Тоді «Прикарпаття» зустрілося з київським «Динамо». На попередніх етапах команда обіграла тисменицький «Хутровик» – 1:1 (в серії післяматчевих пенальті 3:1), «Ладу» із Чернівців – 5:1, а ще отримала технічну перемогу над криворізьким «Кривбасом», оскільки представник Дніпропетровщини відмовився грати в Івано-Франківську.

До теми: У Франківську відбудеться матч «Прикарпаття» – «Карпати». Історія галицького дербі

Перший матч відбувся 25 листопада в Івано-Франківську на стадіоні «Електрон» (зараз «Наука»), у присутності 9 000 вболівальників. Перемогли динамівці. У другому матчі «Динамо» здолало «Прикарпаття» у Києві – 4:1. Єдиний м’яч серед франківців забив Валерій Лахмай.

У сезоні 1998/1999 «Прикарпаттю» вдалося повторити успіх. Тоді франківці зустрілися із донецьким «Шахтарем». До того вони перемогли свого сьогоднішнього суперника – чернігівську «Десну» з рахунком 1:0. Переможний м’яч провів Віталій Шумський на 83 хвилині з пенальті. У матчі-відповіді була нічия – 1:1.

До теми:  Франківськ в очікуванні матчу «Прикарпаття» – «Карпати». Ще трохи історії галицького дербі (ФОТО)

Перший матч із «Шахтарем» в Донецьку прикарпатці програли з рахунком 0:4. Через чотири дні, 12 листопада, в Івано-Франківську, вони дали гостям справжній бій. До 32 хвилини рахунок був – 3:0. Забили тоді Владислав Лютий, Володимир Ларін і Тарас Ковальчук. Але збільшити свою перевагу франківці не змогли, пропустивши три м’ячі поспіль, – двічі від Геннадія Зубова та раз від Андрія Вороб’я. За три хвилин до кінця гри з одинадцятиметрової позначки відзначився Владислав Лютий – 4:3, далі пішов “Шахтар”.

І знову через п’ять років франківці грали на цій стадії розіграшу Кубку. Правда, тоді команда називалася ФК «Спартак». Свою першу перемогу франківці здобули в Молодіжному, перегравши місцеву «Кримтеплитцю» – 1:0. Переможний м’яч на 66 хвилині забив Сергій Борисенко. Далі перемогли харківський «Металіст» – 5:3.

В 1/8 «Спартак» приймав удома одеський «Чорноморець», якому поступився мінімально за 10 хвилин до завершення матчу.

Зараз у розіграші Кубку України в активі франківців три перемоги. У Білій Церкві над «Арсеналом Київщина» – 3:0, над тернопільською «Нивою» – 2:0 та перемога над львівськими «Карпатами» – 2:1 у вересні цього року.

Обидві команди вже провели вечірні тренування. За словами тренерів Володимира Ковалюка та Олександра Білоконя, обидва клуби прагнуть потішити вболівальників видовищною грою та здобути путівку до ¼ фіналу Кубку України.

Матч довірили обслуговувати арбітру Володимиру Міланичу із Миколаєва, йому допомагатимуть харків’яни – Олександр Холодинський та Олександр Жуков.

За прогнозами синоптиків, під час матчу, який почнеться о 18:00, очікується від +5 до +8 градусів, дощу бути не мало б.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.