Спорт

Прикарпатка Елеонора Павлюк виборола три медалі на чемпіонаті світу зі сноубордингу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
22-25 березня у Лахталі (Австрія) відбувся чемпіонат світу зі сноубордингу (паралельні дисципліни) серед юніорів. Спортсменка з Івано-Франківщини Елеонора Павлюк виборола там золото, срібло та бронзу. Завдяки її виступам українська команда двічі фінішувала у топ-п’ятірці чемпіонату світу.
Прикарпатка Елеонора Павлюк виборола три медалі на чемпіонаті світу зі сноубордингу

Також рубіж кваліфікації пройшли Нестор Білоус – 13 і 15 позиції, та Михайло Кабалюк – 14 і 16 місця. Спортсмени змагалися в паралельному слаломі й паралельному слаломі-гіганті.

Читайте: Франківськ прийняв чемпіонат України з Таеквон-до І.Т.Ф. серед дітей (ФОТО)

Про здобутки української команди на чемпіонаті та підсумок змагального сезону 2023/2024 загалом розповів старший тренер збірної України зі сноубордингу Семен Скубенич.

Я задоволений виступом команди: молоді атлети, які перший рік виступили на чемпіонаті світу, виконали поставлені задачі, – каже Дмитро Скубенич. – Інші атлети, що вже мають досвід, покращили свої позиції стосовно минулорічного виступу. Спортсмени були налаштовані дуже оптимістично, на те й є чемпіонат світу. Відчувається інша, відмінна від пересічних стартів атмосфера. Змагання такого рівня завжди приносять сюрпризи й новий досвід як для спортсменів, так і для тренера. Загалом висновки зроблені.

П’ять днів тому Елеонора Павлюк також здобула високий п’ятий результат на чемпіонаті світу серед юніорів зі сноубордингу. Змагальна дисципліна – паралельний слалом-гігант.

У кваліфікаційному раунді Елеонора фінішувала на третій позиції.

Загалом у змагальному сезоні 2023/2024 Елеонора Павлюк не вперше показує високі позиції на міжнародних стартах. Так вона була переможницею етапу Кубка Європи у Швейцарії, FIS змагань у Чехії та бронзовою призеркою стартів в Італії.

Читайте: Прикарпатки Ангеліна Брикіна та Оксана Яцюк вибороли перші два місця на Кубку Європи з фристайлу

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.