Спорт

Перші кроки «золотого» покоління у профі

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Недавно українські шанувальники боксу розчаровано вимикали свої телевізори. Чи не головна наша надія – Василь Ломаченко – у США рішенням суддів зазнав поразки від мексиканця Орландо Салідо. Та мало хто знає, що поразка Хай-тека (таке прізвисько нині має Василь) лише перша для нинішнього «золотого» покоління наших профі-боксерів.

Свого останнього суперника – мексиканця Франсіско Флореса – Тарас Шелестюк нокаутував на другій хвилині бою

Стовідсоткові Хитров і Шелестюк

Якщо Ломаченко у Сан-Антоніо провів свій другий бій, то серед українських новачків-професіоналів є люди із більшим досвідом. І досвід цей дуже хороший.

Дещо непоміченими пройшли бої Євгена Хитрова (контракт із Fight Promotions, 3-0-0, 3 КО). Із грудня 2013 року по лютий він провів три бої, в яких по черзі нокаутував американців Крістіана Наву, Ромона Барбера та Джуліуса Кеннеді. Цього року він планує провести 6-8 боїв.

Ще впевненіше серед професіоналів почувається бронзовий призер Лондона-2012 Тарас Шелестюк (7-0-0, 5 КО). Із часу свого профі-дебюту в березні 2013 року він провів сім переможних боїв, п’ять із яких завершив достроково. Виступає уродженець Макіївки за компанію Banner Promotions у вазі до 69 кг.

Усі три бої Євген Хитров завершив нокаутами

Бої Хитрова й Шелестюка наразі є лише рейтинговими. Про наступних суперників наших боксерів наразі інформації немає.

Усик боксує в Україні

Ще одна нова зірка українського боксу – Олександр Усик – має контракт із компанією братів Кличків K2 Promotions. До слова, він єдиний із нинішнього золотого покоління боксерів, хто проводить бої в Україні. Наразі Усик мав два поєдинки, в обох переміг достроково.

Кримчанин мав боксувати 15 березня в Києві, але бій перенес­ли. Наступний поєдинок попередньо запланували на 5 квітня. Ім’я майбутнього суперника ще невідомо.

Наразі згідно із системою BoxRec у своїй першій важкій вазі (до 90,7 кг) Усик займає 44 місце із 976 бійців.

Ломаченку дали другий шанс

Василь Ломаченко уклав контракт із відомою американською компанією Top Rank. У суботу, 1 березня, він за очками поступився мексиканцю Орландо Салідо (41-12-2, 28 КО). Суперники билися за пояс чемпіона WBO у напівлегкій вазі (до 57,2 кг).

Мексиканець на зважуванні не вписався у вагу, показавши 58,2 кг, і Василю Ломаченку доз­волили ще раз битися за титул. Про це повідомив промоутер українця Боб Арум. За його словами, зараз боксер кілька тижнів побуде в Україні, а потім знову ­візьметься за тренування у США.

За Василем Ломаченком до легендарної компанії Top Rank пішов Олександр Гвоздик

Що ж до Орландо Салідо, то після бою він розсипався у компліментах. «З усіх чемпіонів світу та претендентів, з якими мені доводилося битися, Ломаченко – найкращий боксер, – заявив мексиканець. – Він дуже добре працював по корпусу і кілька разів потряс мене ударами в тулуб. Ломаченко буде чемпіоном світу, причому в найближчому майбутньому».

Скоріш за все, суперником Ломаченка буде Гері Рассел (24–0, 14 КО), який є обов’язковим претендентом на титул по лінії WBO. Бій може відбутися вже на початку літа.

Нове поповнення

Недавно із компанією Top Rank підписав контракт бронзовий призер Лондона-2012 Олександр Гвоздик. Харків’янин уже має досвід виступів у Всесвітній серії боксу, де виступав за клуби «Збірна Росії» та «Українські Отамани». Він переміг у всіх дев’яти своїх поєдинках. Перший бій Гвоздик проведе 12 квітня у Лас-Вегасі з американцем Майком Монтоєю (4-2-1, 2 КО).

Днями професіоналом став середньоваговик «Українських Отаманів» Іван Голуб. Його боями займатиметься Fight Promotions, де, як ми згадували вище, вже зай­мається Євген Хитров. Перший бій Голуб може провести в Нью-Йорку у червні. У WSB українець переміг у всіх своїх п’ятьох боях.

«Отамани» перемагають

У заключному матчі групового етапу Всесвітньої серії боксу «Українські отамани» на виїзді здобули перемогу з рахунком 5:0 над командою «Збірна Німеччини». Матч відбувся у суботу, 8 березня.

Усі поєдинки цього вечора завершились впевненою перемогою боксерів української команди – Вадим Кудраяков, Денис Берінчик, Дмитро Митрофанов і Сергій Корнєєв виграли бої одноголосним рішенням суддів, а Микола Буценко нокаутував свого опонента Едгара Вальта у другому раунді.

Перемога дозволила українській команді повернути собі першу сходинку в групі A. Залежно від того, як завершиться групова стадія, далі «Отамани» зустрінуться з представниками групи В – або зі «Збірною Росії», або азербайджанськими «Бакинськими вогнями».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.