Спорт

Павлів переміг «БелАЗи»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Івано-франківський богатир Назар Павлів продовжує дивувати Україну. Стронгмен встановив новий національний рекорд, який претендує на статус світового. Він зрушив з місця два велетенські «БелАЗи» загальною вагою близько 55 тонн.

До теми. Назар Павлів потягнув два «БелАЗи» вагою 55 тонн (ФОТО)

Багатотонні велетні не встояли перед силою Назара Павліва

У неділю, 6 липня, на дорозі біля «прохідної» гірничого кар’єру ПАТ «Івано-Франківськцемент» неподалік села Дубівці Галицького району було дуже людно. Нав­коло двох «БелАЗів», що стояли один за одним, зібралися працівники кар’єру та чималий натовп із навколишніх сіл.

Усі уважно спостерігали за тим, як розминається Павлів. Та виявилося, що справжньою розминкою для нього став менший із двох «велетнів». «БелАЗ» вагою 21,5 тонни він потягнув на 5,83 метри за 44,78 секунд.

Богатир відійшов з палючого сонця на лавочку в тінь. Трохи перепочивши, він узявся за важчу вантажівку. «БелАЗ» у 33,1 тонни франківський рекордсмен потягнув на 7,46 метри за 32,06 секунд.

Та й цього виявилося замало. Назар Павлів оголосив сотням глядачів, що із двома «БелАЗами» у світі ще ніхто не мав справи. Дві зчеплені вантажівки загалом заважили близько 55 тонн (разом із кількома сотнями літрів пального в кожній). Сказав – зробив. За 45,16 секунди Павлів протягнув їх на 6,37 метри.

Саме цей рекорд мають надіс­лати до Книги рекордів України. Крім того, досягнення претендує на рекорд світу. «Було дуже важко, – говорить Павлів. – Ці машини є найважчими, які вдалося знайти в нашій області. На останніх метрах у мене навіть потемніло в очах».

Павлів встановив ще й особистий рекорд. До цього найважчими його «снарядами» були вантажний тягач з асфальтоукладником загальною вагою 38 250 кг. Нинішнє досягнення богатир присвятив Україні, яка переживає важкі часи.

Як розповів заступник гендиректора «Івано-Франківськ­цементу» Павло Андрусяк, для встановлення рекорду довелося зупинити кар’єр на кілька годин. Але порівняно із таким досягненням, то дрібниці.

Що далі? Перед рекордсменом замайоріла незвична перспектива. Недавно на Координаційній раді області Павліва представили як майбутнього керівника обласним спортом. Його кандидатуру на посаду заступника начальника управління молоді і спорту ОДА підтримали майже одноголосно. Сподіваємося чиновницьке крісло не зіпсує богатиря.

Усі рекорди Назара Павліва

Вересень 2010, Івано-Франківськ. Назар Павлів разом із Романом Шмигельським протягнули 15-тонний винищувач МіГ-29 на 35 метрів за 1 хвилину 21 секунду.

Липень 2011, Вигода Долинського району. Павлів потягнув «Карпатський трамвай» (тепловоз, два вагони, відкрита платформа, 40 пасажирів) загальною вагою 45 тонн на 12,87 метра за 1 хвилину 1,86 секунди.

Вересень 2011, гора Говерла. Павлів штовхав ядро. Він виконав шість спроб, з яких найкращим результатом стали 15 м 90 см.

Жовтень 2011, Івано-Франківськ. Павлів потягнув вантажний тягач з асфальтоукладником загальною вагою 38 250 кг. Результат – 8,67 метра за 49,56 секунди.

Жовтень 2011, Львів. Павліву запропонували «зв’язку» з 11 джипів. Автопоїзд загальною вагою 25 тонн богатир протягнув на 25 метрів за 45 секунд.

Березень 2012, Донецьк. Назар Павлів на кастингу шоу «Україна має талант-4» зрушив з місця два автобуси «Еталон».

Травень 2012, Київ. У прямому ефірі «Украї­на має талант-4» Павлів взявся за БТР (бронетранспортер) і два БРДМ (бойова розвідувально-дозорна машина) загальною масою 25 250 кг. За 1 хвилину 13 секунд богатир протягнув їх на відстань 2 м 67 см.

Вересень 2012, Брошнів. Павлів за 1 хвилину і 43 секунди надув сім гумових грілок до їх повного розриву. Він побив рекорд чернівецького силача, який тримався вісім років. Тоді ж він протягнув лісовоз «Урал», завантажений свіжо­спиляним кругляком загальною вагою 24 тонни на 7 метрів за 53 секунди.

Травень 2013, Івано-Франківськ. Назар Павлів потягнув «поїзд» із трьох тролейбусів (33,6 тонни) на 7,5 метри за 39,04 секунди.

Жовтень 2013, Івано-Франківськ. Богатир протягнув три пожежні машини загальною вагою близько 30 тонн на відстань 3,16 метра за 48 секунд.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.