Спорт

Новий сезон, нові надії

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Цими вихідними стартував сезон у Першій футбольній лізі України. Прикарпатські команди увійшли в нього по-різному.


«Енергетик» почав з поразки

Бурштинський «Енергетик» із двох прикарпатських представників у Першій лізі готувався до сезону більш насичено. Команда Миколи Пристая встигла провести спаринги з чернівецькою «Буковиною», дублем львівських «Карпат», моршинською «Скалою».

Однією з найгучніших кадрових новин став черговий відхід з клубу місцевого улюбленця, форварда Дмитра Гордієнка. Натомість команда серйозно поповнилася. Більшість новач-ків – представники прикарпатських аматорських клубів або ж сусідніх тернопільської «Ниви» чи чернівецької «Буковини».

А розпочинав новий першоліговий сезон «Енергетик» виїзним поєдинком проти «Динамо-2». Після невдалого минулого сезону динамівці вже в першому матчі взялися за справу серйозно. На дубль Рибалки та гол Морозенка бурштинці відповіли лише результативним пострілом Мікуша. В результаті – поразка 3:1.

Нові надії «Прикарпаття»

У минулому сезоні «Прикарпаттю» відверто пощастило, що у Першій лізі знайшлися ще дві команди, у яких з фінансами було ще гірше (хоча куди вже гірше?) і наші краяни залишилися в лізі. Цього ж року івано-франківський клуб отримав багато обіцянок.

Вирішальною подією останніх місяців для «Прикарпаття» стала зміна губернатора. Замість Миколи Палійчука, який не приховував антипатії до клубу, прийшов Михайло Вишиванюк. Як розповів президент «Прикар-паття» Анатолій Ревуцький, за сприяння голови ОДА клуб погодилася підтримати «одна велика інвестиційна компанія, яка на даний момент займається будівництвом гірськолижного курорту «Буковель».

Перший матч сезону іванофранківці виграли. На полі стадіону «Рух» вони здолали кіровоградську «Зірку» 1:0 (відзначився Калайда). Звісно, це лише перший тур, але зрештою переможний початок вже трохи обнадіює.

Після першого матчу команди головний тренер озвучив завдання на сезон. Досить незвично чути таке після кількох останніх років, але мета команди – посісти місце у десятці. І за словами Пташника, з таким набором виконавців, «хлопчиками для биття ми тепер точно не будемо і у всіх наших домашніх іграх будемо грати на перемогу».

І ще. Кажуть, «Прикарпаття» може очолити відомий спеціаліст Роман Григорчук (тренував латвійські «Динабург», «Вент-спілс», запорізький «Металург»). Анатолій Ревуцький це не заперечує, каже, що навіть контактував із тренером і хоче, щоб той приєднався до команди. Але остаточне «добро» дадуть нові інвестори.


Новачки сезону

«Енергетик» (Бурштин)

Микола Плетеницький (аматори), Олександр Семенюк («Буковина» Чернівці), Максим Прокопович («Буковина» Чернівці), Андрій Веретко (аматори), Орест Януш (аматори), Богдан Слука («Нива» Тернопіль), Олександр Афанасьєв («Сталь»
Дніпродзержинськ»), Віталій Жеребцов (ФК «Харків»)

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

Андрій Новак («Карпати» Львів), Канюк («Кримтеплиця»), Василь Плехтяк (аматори), Олег Шкред («Карпати» Львів), Владислав Калайда (аматори), Сергій Логінов («Динамо-2»), Олександр Батальський (екс-«Арсенал» Київ), Андрій Герасименко («Арсенал» Біла Церква).

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.