Спорт

Нового чемпіона запам’ятають

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

До 2010 року лише сімом збірним вдавалося ставати чемпіонами світу. До елітарного футбольного клубу входили Уругвай, Італія, Німеччина, Бразилія, Англія, Аргентина і Франція. Але вже на стадії фіналу стало зрозуміло, що цей клуб чекає поповнення.

Іспанія стала першою європейською збірною, якій вдалося виграти золоті медалі чемпіонату світу за межами рідного континенту. Раніше всі успіхи європейців давались їм тільки на рідній землі. Крім того, іспанці зуміли з першої спроби стати чемпіонами світу. Раніше «Червона фурія» жодного разу не доходила навіть до фіналу мундіалю! Для порівняння, футболісти з Нідерландів програли вже третій свій фінал.

Примітно, що Іспанія стала третьою збірною, якій вдалося виграти поспіль чемпіонати Європи і світу. Раніше таке серйозне досягнення давалося лише ФРН (1972‑1974) і Франції (1998‑2000).

На рахунку Іспанії ще одне унікальне досягнення. Вперше чемпіонат світу виграла та команда, яка почала турнір з поразки. Іспанці в ПАР відзначилися лише вісьмома забитими м’ячами, що стало найскромнішим показником серед чемпіонів світу. Крім того, піренейцям для успіху вистачило тільки трьох авторів голів – Вільї, Пуйоля та Іньєсти. Раніше за чемпіонів світу забивали як мінімум чотири гравця. Водночас Іспанія стала першим чемпіоном, який не пропустив жодного м’яча на стадії плей-офф мундіалю. Отак, іспанці порушили одразу кілька закономірностей, які характерні для світового футболу.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.