Спорт

Нове життя трамплінів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У Верховині відбувається масштабна реконструкція. У неділю, 24 жовтня, на місцевій спортивній базі «Черемош» відкрили два трампліни найменшої потужності, які реконструювали та встановили на них нове штучне покриття. Реконструкція дає можливість займатися тут наймолодшим спортсменам, віком від 5‑6 років. Нині майже закінчили обладнання нової суддівської будки. Поруч із трамплінами вже звели перший готельний корпус для спортсменів і тренерів. Тут будуть навчальні класи та сім комфортабельних номерів. Комплекс планують здати 21 листопада.

Того дня трампліни стали своєрідним подарунком для знаного верховинського тренера Василя Прокоп’юка, якому виповнилося 50 років. Серед його вихованців – дворазовий учасник Олімпійських ігор Володимир Бощук.

За словами начальника управління сім’ї, молоді та спорту ОДА Мирослава Карабіна, наступного року тут мають реконструювати два навчальні корпуси та збудувати 90‑метровий трамплін. Усе це дасть можливість Верховині претендувати на проведення змагань європейського рівня. У довгостроковій перспективі – будівництво трас для санного спорту, біатлону, фрістайлу та гірських лиж.

Усі роботи ведуться за кошт «Укрзалізниці». На об’єкті працюють спеціалісти цього підприємства. Сюди вже вклали 2,5 млн. грн., наступного року передбачають ще близько 5 млн. грн.

Після урочистого відкриття на оновлених трамплінах відбувся міжнародний турнір зі стрибків на лижах з трампліну «Кубок Гуцульщини». Участь узяли 58 спортсменів з різних областей України, а також із Білорусі.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.