Спорт

Нове життя «Олімпу»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Минув майже рік як спорткомплекс, який раніше називався «Олімп», перейшов у власність Прикарпатського національного університету ім. Стефаника. Після кількох років забуття споруда знову виконує своє пряме призначення – тут займаються фізкультурою та спортом.

Як це було

Трохи історії. Епопея навколо колишнього «Олімпу» почалася близько шести років тому. Тоді фізкультурно-спортивне товариство «Колос» практично віддало це приміщення ВАТ «Отинійське ПМК-150». Підприємству вдалося відсудити та приватизувати «Олімп» за один мільйон гривень. Саме стільки «Колос» заборгував «Отинійському ПМК-150».

Пройшло ще кілька років, протягом яких комплекс перепродали ще в одні руки, а вліт-ку 2009-го про «Олімп» знову згадали. Крайнім «призначили» тодішнього депутата обласної ради Богдана Заріцького, син якого Віталій був головою спостережної ради «Отинійської ПМК».

Спортивна громадськість проводила під Білим домом мітинги та пікети, у справу втрутився тодішній голова ОДА Микола Палійчук. Наприкінці минулого року сторони дійшли згоди, і спорткомплекс викупив Прикарпатський університет за 4,5 млн. грн.

Ремонтували все літо

Нині «Олімп» офіційно йменується спорткомплексом Прикарпатського національного університету. Відновлення лягло на плечі вишу.

«Усю весну та літо тут тривали ремонтні роботи, – розповідає директор спорткомплексу Михайло Яновський. – Працівники впоралися у стислі терміни, і на початку вересня у спортзалі почали займатися студенти нашого університету».

У комплексі зробили ремонт головного спортивного залу довжиною 42 метри, до слова, найбільшого в місті. На велетенських вікнах залу замінили скло, встановили нову систему освітлення, відремонтували роздягальні, туалети. Відновили і менший спортзал, так званий зал сухого плавання. Спеціалісти обладнали котельню спорткомплексу новою автоматикою, яка регулює подачу тепла у приміщення відповідно до температури на вулиці. У найближчих планах – ремонт душових кімнат. Далі черга за басейном, вже є проектна документація на його реконструкцію.

Перші змагання

Нині сюди приходять тренери, які відпрацювали тут по 15-20 років, подивитися, як відроджується спорткомплекс. Кожного тижня тут з’являється щось нове. Недавня новинка – волейбольна суддівська вишка.

«Ми закуповуємо захисні сітки на вікна, баскетбольні щити, волейбольні сітки, різні спортивні снаряди, – каже Михайло Яновський. – У відновленому залі можна буде проводити змагання з волейболу, баскетболу, міні-футболу, різних видів єдиноборств».

Окрім занять студентів, у спорткомплексі вже діє секція з самооборони. Відбуваються заняття з акробатики та аеробіки.

Уже незабаром спорткомплекс прийме перші змагання. На початку грудня тут відбудеться масштабний турнір з таеквондо-ІТФ «Ivano-Frankivsk Open 2010». За словами заслуженого тренера України Олега Солов’я, до обласного центру Прикарпаття з’їдуться 350-400 учасників. Змагання відбудуться у трьох видах програми: спаринги, формальні вправи та командні спаринги.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.