Світ Спорт

«Неймовірний успіх»: збірна Франківщини з вадами слуху виграла бронзу чемпіонату України з футзалу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Вперше в історії збірна Івано-Франківської області виборола «бронзу» чемпіонату України з футзалу серед гравців із вадами слуху. За шість днів турніру команда обіграла суперників з чотирьох міст. Змагання, в яких брали участь 16 колективів, були етапом підготовки кандидатів у національну збірну до ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор.

Детальніше про турнір «Репортеру» розповів головний тренер Сергій Лагута.

Чемпіонат відбувся з 13 до 19 березня на штучному покритті в спорткомлпексі села Розсошинці, що на Полтавщині.

У груповій стадії збірна Франківщини перемогла Черкаси – 6:3 і розгромила Львів – 10:1. Поступилися лише киянам – 1:3 – хоча за сім хвилин до кінця матчу вигравали 1:0, однак втримати перевагу не змогли.

В 1/4 фіналу команда Сергія Лагути була сильнішою за одеситів – 4:1. За вихід у вирішальний поєдинок франківці програли збірній Полтави, яка стала переможцем турніру, – 2:3.

«При рахунку 1:1 суперники забили дуже спірний м’яч. Здавалося, що він не перетнув лінію воріт, але його зарахували. Після цього наш гравець Дмитро Невенченко, який мав жовту картку, сперечався з рефері, почав махати руками. Той дав йому другу картку і ми залишились у меншості», – розповідає тренер Сергій Лагута про півфінальний поєдинок.

За його словами, після цього команди обмінялися голами. Каже, мали можливість зрівняти рахунок, але не пощастило.

У поєдинку за «бронзу» збірна Франківщини впевнено переграла хлопців з Тернополя – 9:3.

«Це неймовірний успіх. Ми треті, після Києва й Полтави, де спортсмени дуже високого рівня», – радіє тренер.

Найкращим гравцем турніру визнали Володимира Рія з Франківщини. Сергій Лагута відзначив також 17-річного Олега Гринюка, для якого цей чемпіонат став першим турніром такого рівня.

«Дуже добро себе проявив. на нього звернули увагу тренери збірної України», – тішиться наставник.

До слова, кандидатами на участь у ХХІІІ літніх Дефлімпійських іграх за українську збірну є Дмитро Белоусов, Дмитро Невенченко і Володимир Рій.


Сергій Лагута дякує НФК «Ураган», який дає можливість безкоштовно тренуватися на майданчиках своєї Академії на Пасічній. Крім того, він вдячний і керівництву ВО «Карпати», яке відпустило з роботи трьох гравців на час проведення турніру.

«Звісно, особиста подяка голові Івано-Франківської міської федерації футболу Віктору Юзику, який впродовж двох років сприяє безкоштовній участі нашої команди у чемпіонатах міста з футболу і футзалу, – говорить Сергій Лагута. – Це значне досягнення стало можливим ще й завдяки дворічним тренуванням та підтримці в організаційно-фінансовому забезпеченні керівництвом Івано-Франківського регіонального центру «Інваспорт» (начальник Іван Балагутрак – ред.)».

Тренер також подякував іншим громадським організаціям і небайдужим до їхнього футболу людям з Франківщини.

Сергій Лагута каже, що для нього цікаво отримати досвід з такою об’єднаною командою, в якій зібралися гравці з Франківщини і Луганщини.

«Хлопці дуже різні за своїми поглядами на життя і ментальністю. Але на тренуваннях і змаганнях вони виявилися об’єднаними і цілеспрямованими. Мені приємно разом із ними отримувати задоволення від гри і результату», – радіє тренер.


Повний склад збірної Франківщини, яка виборола «бронзу» чемпіонату України:

Євген Лизогуб (1982 р.н., переселенець з Луганської обл.), Дмитро Сонін (1994 р.н., переселенець з Луганської обл.), Дмитро Белоусов (1994, переселенець з Луганської обл.), Антон Понежа (1994, переселенець з Луганської обл.), Едуард Матвєєв (1991, переселенець з Луганської обл.), Дмитро Невенченко (1984, переселенець з Луганської обл.), Володимир Рій (1986, Івано-Франківська обл.), Олег Гринюк (2000 р.н., Івано-Франківська обл.) Микола Гринько (1994, Івано-Франківська обл.), Сергій Лагута (1959, переселенець з Луганської обл.)

Більше про команду гравців із вадами слуху читайте у матеріалі: Футбол без звуку.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.