Світ Спорт

Насувається фінал Ліги чемпіонів. Цифри та розклади перед матчем “Ювентус” – “Реал”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Фінал Ліги чемпіонів Ювентус (Італія) – Реал (Іспанія) відбудеться у Кардіффі  (Уельс) 3 червня, о 21.45 за київським часом. Пряму трансляцію поєдинку покажуть телеканали НЛО ТБ і Футбол 1.

Шлях до фіналу

Ювентус виграв свою групу в Лізі, де двічі переграв загребське Динамо, а також по разу здолав Севілью (3:1) і Ліон (1:0). Ще по одній зустрічі проти іспанського і французького клубу “Стара Синьйора” звела внічию. У першому раунді плей-офф Ювентус із загальним рахунком 3:0 пройшов португальський Порту, а в чвертьфіналі вибив з турніру Барселону (3:0 вдома і 0:0 на виїзді). Завоювати право на вирішальний поєдинок турніру дозволив успіх із загальним результатом 4:1 у дуелі проти Монако, пише НВ.

Реал у своїй групі зайняв друге місце. Чинний чемпіон Європи і світу двічі здолав лісабонський Спортинг, а також переграв вдома Легію (5:1). В обох матчах королівський клуб розійшовся миром з Дортмундом, а також задовольнився нічиєю в гостях проти Легії (3:3). У першому раунді плей-офф колектив Зінедіна Зідана з загальним рахунком 6:2 пройшов Наполі, а в чвертьфіналі подолав бар’єр у вигляді Баварії – 2:1 на виїзді та 4:2 в домашніх стінах у додатковий час. У півфіналі Реал із загальним результатом 5:2 пройшов Атлетіко.

Форма команд

Поразка від Роми у 36-му турі чемпіонату Італії 14 травня стала для Ювентуса єдиною в попередніх 13 матчах у всіх турнірах. Але навіть це не завадило туринському клубу в досягненні його завдань по завоюванню шостого поспіль чемпіонського титулу. В одному з поєдинків цієї ж серії підопічні Массіміліано Алегрі перемогли Лаціо, завдяки чому виграли Кубок Італії. Якщо команді вдасться стати сильнішою в фіналі Ліги чемпіонів, клуб уперше в своїй історії зробить требл, вигравши у трьох турнірах за один сезон.

Реал програв у попередніх восьми матчах у всіх турнірах тільки раз, і ця поразка припала на гру-відповідь півфіналу Ліги чемпіонів проти Атлетіко (1:2), в якій супернику так і не вдалося домогтися потрібної для себе різниці для проходу до вирішального матчу турніру. На відміну від Ювентуса, в інших семи поєдинках мадридський колектив незмінно вигравав.

Історія протистояння

Між собою команди провели 19 матчів. У дев’яти випадках сильнішим був Ювентус, у восьми – Реал. Ще двічі суперники не змогли виявити переможця. Попередній поєдинок між клубами відбувся в півфіналі Ліги чемпіонів 2015 року, коли після поразки з рахунком 1:2 в Турині мадридці не зуміли відігратися на своєму полі – 2:2. Фінал головного єврокубка з такою вивіскою відбудеться не вперше – у вирішальному матчі ЛЧ 1998 року Реал переміг Ювентус з рахунком 1:0.

В активі Ювентуса два трофея Ліги чемпіонів. Реал вигравав турнір 11 разів.

Кадрова ситуація

Команди практично не мають кадрових проблем. Півзахисник Ювентуса Самі Хедіра, а також захисник і нападник Реала Дані Карвахаль і Гарет Бейл готові зіграти у фіналі після травм.

Орієнтовні склади:

Ювентус: Буффон – Дані Алвеш, Бонуччі, К’єлліні, Алекс Сандро – Хедіра, П’яніч – Куадрадо, Дибала, Манджукіч – Ігуаїн.

Реал: Навас – Карвахаль, Варан, Рамос, Марсело – Модріч, Каземіро, Кроос – Іско – Бензема, Роналду.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.