Спорт

Наші вчать Європу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Відомі івано-франківські спортсмени та тренери Олег і Катерина Соловей освоюють нові горизонти. Недавно вони почали давати уроки майстерності європейським таеквондистам.

2013 рік наразі складається просто чудово для нашого золотого спортивного тандему. У березні заслужений майстер спорту Катерина Соловей перемогла на Кубку Європи з таеквон-до у Болгарії. На тих змаганнях із 14 спортсменів української збірної семеро були з Івано-Франківська — це вихованці заслуженого тренера України Олега Солов’я, який нині є головним тренером національної збірної. Франківці не підвели свого наставника. Переможцями Кубка Європи стали також Дзвенислава Токарева, Іван Грищук, Данило Демчишин та Андрій Коржов.

Вже за три тижні Олег і Катерина Соловей були у Фінляндії, де провели спаринг-семінар для місцевих спортсменів. Як розповів Олег Соловей, ініціатором події став головний тренер збірної Фінляндії Тірі Мур (6 дан). За два дні учасники мали шість тренувань, на яких вдосконалювали свою базову техніку та навики спортивного спарингу.

Фінські спортсмени недарма запросили франківців. Сьогодні це справжні зірки світового таеквон-до. Катерина Соловей уже виграла у світовому таеквон-до всі можливі трофеї навіть по кілька разів. Олег Соловей виховав шістьох чемпіонів Європи та двох чемпіонів світу.

За два тижні після фінського майстер-класу Катерина вдев’яте виборола «золото» чемпіонату Європи у Швеції. Місцеві спортсмени на власні очі побачили рівень наших таеквондистів, згадали про навчання фінів, тому також запросили франківців поділитися своїми секретами. Тож за кілька днів Олег і Катерина вже навчали і їх. Знову два дні напружених тренувань.

А вже в неділю, 2 червня, Катерина Соловей захищала звання володарки Кубка світу з кікбоксингу у версії WAKO. Престижні змагання відбувались в Італії та зібрали близько 2600 учасників. Франківчанка вчергове довела статус найкращої, провівши три переможні поєдинки у вазі до 55 кг.

На запитання про найближчі плани Олег Соловей відповідає одним словом — відпочинок. «Ми дійсно дуже виснажені, — говорить тренер. — Нас два тижні не було вдома. Катерина матиме невеликий відпочинок, а я за кілька днів виїжджаю із юними франківськими спортсменами на літній табір у Карпати».

Цікаво, що у фіналі Кубка світу Катерина перемогла ірландську кікбоксерку, а вже в липні її разом з Олегом чекають в Ірландії із тренувальним семінаром для місцевих спортсменів. Далі вони мають щільний графік: серпень — навчально-тренувальний збір у Криму, вересень — семінар в Угорщині, жовтень — чемпіонат світу з таеквон-до в Іспанії, листопад — чемпіонат світу з кікбоксингу в Туреччині.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.