Спорт

Наші в Казані

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У суботу, 6 липня, відкрилася всесвітня студентська Універсіада в Казані (Росія). До столиці Татарстану з’їхалися майже 10 тисяч спортсменів із 162 країн. Серед них є й вихованці прикарпатського спорту.


Цього року Ірина Гусяк стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи з вільної боротьби

Сьогодні список збірної України на Універсіаді виглядає дуже незвично. Спортсмени одних областей тут представляють інші регіони. «Приписка» йде за вишами, де навчаються спортсмени. От і серед 10 наших краян лише троє представляють Прикарпатський національний університет імені Стефаника (ПНУ). Решта знайшли підтримку в альма-матер інших областей.

Футбол. Студент ПНУ Роман Бочкур представляє Прикарпаття у студентській збірній України з футболу. В п’ятницю, 5 липня, він зіграв у матчі зі збірною Уругваю, який завершився нічиєю 2:2. Та вже через три дні Україну з рахунком 4:1 розгромила Японія. Наступний суперник нашої команди — Туреччина. З ними грали 10 липня.

Спортивна гімнастика. Єдиною представницею Прикарпаття у спортивній гімнастиці є Яна Дем’янчук, студентка Національного університету фізвиховання і спорту. У неділю, 7 липня, Яна у складі української команди стала восьмою у жіночому командному заліку.

Шахи. Тут маємо Володимира Онищука, студента Харківської юридичної академії імені Ярослава Мудрого. У вівторок ввечері, 9 липня, коли верстався номер, він якраз виступав у першому турі чоловічих змагань. Суперником іванофранківця був швейцарець.

Кульова стрільба. Настріляти на медаль спробує студентка ПНУ Марта Бойчук. Наш снайпер 12 липня виступить у змаганні зі стрільби з пневматичного пістолета з 10 метрів. А 16 липня вона стрілятиме вже з 25 метрів.

Вільна боротьба. Прикарпатських борців на Універсіаді буде найбільше. Вільним стилем боротимуться Ірина Гусяк, студентка Львівського державного університету фізичної культури, та Любомир Литвинчук, представник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огнієнка. Литвинчук вийде на килим 11 липня, Гусяк — 14‑го.

Самбо. Тут змагатимуться аж четверо вихованців Надвірнянської СДЮШОР профкому ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття». Досвідчена Олена Сайко представляє ПНУ, Михайло Ілитчук, Марія Остап’юк та Олена Куницька — Тернопільський національний економічний університет. Першою 14 липня боротиметься Марія Остап’юк. Наступного дня змагатимуться дві Олени — Куницька та Сайко. Михайло Ілитчук — 16 липня.

У вівторок, 9 липня, на четвертий день Універсіади, збірна України вийшла на четверте місце у медальному заліку. В активі наших спортсменів — 4 золота, 12 срібних і 10 бронзових медалей. Сподіваємося, до скарбнички нашої команди долучаться й прикарпатці. Вболіваємо за наших!

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.