Світ Спорт Фото

На франківському озері змагаються плавці з усієї країни, щоб поїхати в Нідерланди (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У середу, 15 червня, на івано-франківському міському озері розпочався чемпіонат України з плавання на відкритій воді. Ці змагання є кваліфікаційним етапом на дорослий і юніорський чемпіонати Європи, що відбудуться у липні в Нідерландах.

озеро, плавання

У перший день змагань, 15 червня, плавці 1999-2000 р.н. долали дистанцію у сім з половиною кілометрів, а дорослі – десятикілометрову відстань. Одне коло має протяжність два з половиною кілометри. До Івано-Франківська приїхали спортсмени з дев’яти областей: Дніпропетровщини, Криворіжчини, Запоріжчини, Рівненщини, Київщини, Тернопільщини, Полтавщини, Харківщини. І, звісно, є представники Прикарпаття.

озеро, плавання

Генеральний секретар Федерації плавання України Андрій Власков каже, що змагання на вікдритій воді – це дуже непросто.

“Спортсмени борються не лише з суперниками, а й з природніми умовами. Тому в регламенті ми навіть передбачили резервний день, на випадок дощу”, – говорить він.

озеро, плавання

Начальник відділу спорту департаменту молодіжної політики і спорту франківської міськради Денис Рудницький розповів, що змагання профінансувала Федерація плавання України. З міського бюджету, додає він, виділили десять тисяч гривень на очистку акваторії міського озера від сміття та водоростей.

озеро, плавання

На час запливів на озері чергуватимуть рятувальники на катамаранах, також є машина швидкої допомоги. Учасники натирають тіло борсуковим жиром, аби не замерзнути.

озеро, плавання

У п’ятницю, 17 червня, завершальний день чемпіонату. Дорослі та юніори 1999 року народження і молодші змагатимуться на п’ятикілометровій дистанції.

озеро, плавання

озеро, плавання озеро, плавання озеро, плавання озеро, плавання озеро, плавання озеро, плавання

озеро, плавання озеро, плавання озеро, плавання озеро, плавання

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.