Спорт Фото

На Франківщині пройде дитячий турнір з футболу пам’яті Івана Краснецького

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У п’ятницю, 10 червня, в селі Братківці Тисменицького району, стартує VI дитячий турнір з футболу пам’яті Івана  Краснецького, відомого в минулому воротаря івано-франківського «Спартака»  та тренера «Прикарпаття».

красн

Слід відзначити, що завдяки  саме  ентузіазму колишніх друзів Івана Михайловича, насамперед Ігоря Костюка, турнір став традиційним та проводиться, щорічно,  в шанування пам’яті людини, яка залишила помітний слід в історії прикарпатського футболу.

В турнірі візьмуть участь 8 команд. Дві команди СДЮСШОР «Прикарпаття», ДЮФК «Ніка-05» та ДЮСШ -3 (всі м. Івано-Франківськ), «Нива» Вінниця, «Інтер-Юніор» Львів,  ДЮСШ Тисмениця та «Колос» Братківці.

DSC02952

Іван Краснецький виступав за івано-франківський «Спартак», армійську команду Львова та «Фрунзенець» із Сум. В 1969 році, в складі «Спартака», в друге в історії  команди Івано-Франківська, виборов звання чемпіонів Української РСР. По завершенню футбольної кар’єри перейшов на тренерську роботу. Спочатку працював із дітьми, в наступному в командах майстрів (так в союзні часи називались сучасні професіональні команди) Він один із не багатьох уродженців прикарпатського краю, хто закінчив вищу школу тренерів СРСР в Москві.

Іван Михайлович безпосередньо приклався до успіхів івано-франківського «Прикарпаття» в останні роки участі команди в чемпіонатах СРСР. В 1987 році, коли івано-франківці вибороли третє місце в чемпіонаті УРСР – він працював в тренерському штабі команди, а в 1991 році – він в якості головного тренера виборов срібні медалі чемпіонату УРСР. Саме ця звитяга дозволила івано-франківському «Прикарпаттю» стартувати в першому чемпіонаті незалежної України з футболу серед команд вищої ліги в 1992р, де Іван Михайлович був головним тренером.

1936520_1662037747405086_1396452302862462183_n

Минуло року переможцем турніру стали виховані СДЮСШОР «Прикарпаття» (2002 р.н), під керівництвом тренера Петра Русака, який свого часу безпосередньо  виступав за команду «Прикарпаття» під керівництвом Івана Михайловича.

DSC02965

Другими були юні футболісти ДЮФК «Ніка-05», третіми ДЮФК «Юніор». Ця звитяга стала другою за ліком для СДЮСШОР «Прикарпаття», футбольної школи де працював останні дні свого життя знаний футболіст, тренер та педагог. Також по дві перемоги  на  турнірі  в активі  ДЮФК «Ніка-05». Одного разу володарем головного трофею ставали чернівчани – СДЮСШОР «Буковина».

Урочисте відкриття турніру о 12-00 на стадіоні «Колос» ім. Івана Краснецького в селі Братківці. Турнір триватиме три ді, з 10 по 12 червня.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.