Спорт

«Мало хто очікував, що з таким складом станемо чемпіонами». В «Урагані» розповіли про вдалий сезон

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У вівторок, 25 травня, представники НФК Ураган підбили підсумки чемпіонського сезону 2020/2021, розповіли про кадрові зміни та підготовку до майбутніх виступів, пише Репортер.

«Вся робота, яка проводилася, вона для наших вболівальників, які весь рік віддано були з командою, – сказав на пресконференції президент клубу Василь Костюк. – Через ситуацію з ковідом більшу частину чемпіонату ми провели без глядачів. Та коли вболівальникам  дозволили бути на трибунах, це дало величезний результат. Це дало додаткові сили команді, особливо у фінальних зустрічах. Тому хочу подякувати усім відданим фанатам».

За словами головного тренера «Урагану» Максима Павленка, початок чемпіонату для «драконів» був не дуже вдалим. Позаяк багато гравців перед відповідальними матчами хворіли на коронавірус.

«В один момент було аж 15 позитивних тестів, – говорить Павленко. – Тож уся підготовка до виступів просто звелася нанівець, і перше коло пройшли не дуже вдало. Але у другому нам вдалося добре виступити. Із дев’яти матчів ми виграли вісім».

Павленко вважає, що жагу до чемпіонства команді додали матчі за Кубок України. Попри поразку у півфіналі гравці відчули впевненість, зуміли зібратись.

«Саме матчі за кубок показали, що ми маємо усі шанси стати чемпіонами, – пояснює тренер. – Тому в фінальних іграх з «Продексімом» ми показали характер і перемогли. Десь, можливо, гравцям не вистачало майстерності, але наша згуртованість це компенсувала».

За словами капітана «драконів» Миколи Микитюка, минулий сезон був для нього дуже особливим і водночас непростим. Адже перед стартом чемпіонату він одягнув капітанську пов’язку.

«Роль капітана команди дуже важлива. Потрібно показувати приклад іншим гравцям. Також не менш важливо підтримувати хорошу атмосферу в колективі. Так, десь були конфлікти, але, попри все, ми справилися. Тож цей сезон для мене – неймовірний», – каже Микитюк.

Зараз команда вже готується до майбутніх турнірів. Адже тепер «дракони» представлятимуть український футзал в європейській Лізі Чемпіонів. Тож команді треба підсилитись, аби виступити гідно. Тим більше, «Ураган» покидають Микола Микитюк та Ярослав Лебідь.

«Ми відпускаємо їх, бо хлопці хочуть нових викликів. Не секрет, що Лебідь переходить у «Хіт», а Микитюк їде в Іспанію. Надіюся, що вони там гідно представлять ураганівську школу футзалу.  А ми тим часом працюватимемо над підсиленням, – говорить президент клубу Василь Костюк. – До речі, мало хто очікував, що ми з таким складом станемо чемпіонами, але команда це зробила».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.