Спорт

Максим Павленко: “У Лізі чемпіонів немає права на помилку”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Головний тренер НФК “Ураган” Максим Павленко розповів про новий сезон Ліги чемпіонів, підготовку та майбутніх суперників, пише Репортер.

Максим Павленко Ураган новини Івано-Франківська_1

Про участь “Урагану” в Лізі чемпіонів офіційно повідомили лише цього тижня. Та для команди ця звістка не стала несподіванкою?

Після того, як «Продексім» не зміг взяти участь у чемпіонаті України, ми розуміли, що Україну у Лізі чемпіонів представлятиме або «Ураган» або представника не буде. І відповідно до цього відбувався процес комплектації команди. Ми чекали на це рішення довгий час, тому що це відповідальне змагання, до якого треба підійти насамперед в хорошій формі, адже нам доведеться зіграти три матчі протягом чотирьох днів. Потрібна ретельна підготовка в усіх компонентах – як у тактичних, так і в функціональних.

Нарешті ми офіційно отримали стимул прагнути до того, щоб стати сильнішими і кращими вже на початку сезону. Адже в чемпіонаті, де все буде вирішуватись у наступному році, ще є право на помилку. Натомість у Лізі чемпіонів такого права немає. Попри те, що з нашої групи виходять три команди, треба готуватись максимально ретельно.

Основний раунд передбачає ранжування команд згідно з рейтингом. Як оціните такий формат?

Це рішення приймалось функціонерами УЄФА. Вони враховували інтереси і чемпіонів країн, які нижчі за рейтингом, і клубів, які хочуть зіграти у своїх групах цікаві поєдинки. А для цього потрібно, щоб суперники мали високий рейтинг. Вважаю, що ця формула має право на існування, вона дійсно цікава. Завжди прогресуєш, коли граєш з командами, які вищі тебе за підбором гравців, рівнем індивідуальної майстерності. Тоді ти прагнеш стати сильнішим.

Читайте: Франківський “Ураган” зіграє у новому сезоні Ліги Чемпіонів

Максим Павленко Ураган новини Івано-Франківська_2

Суперники у групі вже знайомі «драконам» – це «Бенфіка», «Халадаш» та «Юнайтед Галац». Охарактеризуйте кожного з них.

Ми залюбки зіграємо з «Бенфікою» – це одна з топових команд Європи. Про це мріє кожен гравець і кожен тренер. У них дещо оновився склад, кілька гравців залишили клуб, на їх позицію прийшли нові футзалісти. Нові люди – це завжди свіжий подих, сплеск емоцій для команди. Вони захочуть довести, що їх не дарма запросили до лав топового клубу. До того ж в останній день трансферного вікна стало відомо, що «Бенфіка» планує підписати лідера «Пальми Футзал», «стовба» Ігоря. Його «клаусула» (сума компенсації за перехід – ред.) складає 250 тис євро, і португальці попередньо готові сплатити цю суму. Це означає, що або травмувався хтось з основних гравців, або це дійсно підсилення з наміром знову вийти у Фінал чотирьох Ліги чемпіонів. Адже такі витрати завжди мають перед собою певну мету.

Але не будемо забувати і про чемпіонів Угорщини та Румунії. Незважаючи на перемогу минулого року над «Юнайтед Галац» (2:0), вона нам не далася просто. Ми розуміємо, що це господар нашого квартету й однозначно буде прагнути вдома пробитись до Елітного раунду. А «Халадашу» в Лісабоні ми програли 0:4, і це взагалі був для нас удар. Тому хочемо перемогти, взяти своєрідний реванш за минулорічну поразку.

У літнє міжсезоння «Ураган» уклав контракти з трьома гравцями, які мають досвід виступів на євроарені. Це допоможе команді?

Досвід, який би він не був, без певної підготовки нічого не вартий. Адже потрібно відіграти три матчі за чотири дні, тож ніяким досвідом не заміниш підготовку і набір функцій, які мають бути в організмі гравця, щоб зіграти на високому рівні на всій дистанції. Під час проходження зборів хтось був відсутній, хтось з молодих долучався, тож зараз ми скомплектували склад, що вирішуватиме завдання поставлене в чемпіонаті, як і те, яке буде поставлене в Лізі чемпіонів. Та ми самі для себе розуміємо, що здатні бути вищі за чемпіонів Румунії та Угорщини й поборотися з «Бенфікою» за перше місце. Чому ні?

Максим Павленко Ураган новини Івано-Франківська_3

Разом з тим, минулорічний виступ в єврокубку дозволив багатьом гравцям «Урагану» вперше взяти участь у головному клубному турнірі Європи.

Безперечно, минулий рік – це плюс для нас. З шести матчів ми здобули чотири перемоги. На жаль, були дві прикрі поразки без забитих м’ячів. У тих матчах десь далося взнаки і хвилювання, і відсутність необхідного єврокубкового досвіду. Коли ти можеш показати значно більше, але хвилювання і зайві переживання не дозволяють тобі продемонструвати свої якості на всі сто.

Думаю, до майбутніх матчів потрібно підходити спокійно, показувати свою міць і потужність команди. Колектив в «Урагані» здатний вирішувати завдання – ми це доводили неодноразово у внутрішніх змаганнях, а зараз будемо виконувати їх і на євроарені. Хлопці мають певний смак перемог, але є й гіркота поразок, яка збереглась після виступів у Лісабоні. Тож хочеться виправити цю ситуацію і взяти реванш.

Матеріал пресслужби НФК “Ураган”

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.