Спорт

Легенди прощаються

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Майже одночасно цими днями про завершення кар’єри пілотів оголосили дві легенди світового автоспорту — гонщик Формули-1 Міхаель Шумахер і ралійний пілот Себастьян Льоб.

Льоб минулими вихідними переміг на домашньому для себе ралі Франції та достроково оформив звання чемпіона світу — дев’яте у кар’єрі. Француз оголосив, що наступного року поїде лише п’ять етапів ралійного чемпіонату світу (WRC), а потім може завершити кар’єру.

Перемога у Франції стала для Льоба 75-ю в кар’єрі у WRC. Усі свої світові титули французький пілот завоював поспіль, виступаючи на автомобілях Citroen зі штурманом Даніелем Еленою. Останнім до нього чемпіоном був Петтер Сольберг у 2003 році. Льобу належать усі найвизначніші рекорди у WRC.

Міхаель Шумахер оголосив про свій відхід не на такій мажорній ноті. У нього вже було одне «завершення», однак після трирічної перер­ви у 2010 році він повернувся. Останні два з половиною сезони виступав за команду Mercedes AMG, за цей час лише раз піднявся на подіум Гран-прі.

Шумахер є найуспішнішим гонщиком за всю історію Формули-1. На його рахунку сім титулів чемпіона світу та 91 перемога у Гран-прі.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.