Спорт Фото

Кубок «Вечірній Івано-Франківськ» має переможців. Результати змагань

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

На вихідних, 17-18 жовтня, відбулись ХІХ Міжнародні змагання зі спортивної ходьби на Кубок «Вечірній Івано-Франківськ» та чемпіонат України зі спортивної ходьби.

На традиційні змагання приїхали легкоатлети зі всієї України, а також гості з Білорусі та Молдови. Особливістю цьогорічних змагань стало те, що спортсмени мали можливість виконати норматив на Олімпійські ігри, які пройдуть в Ріо-де-Жанейро в 2016 році. Саме для цього та для підняття рівня змагань організатори запросили трьох міжнародних суддів, зокрема Януша Криніцкі (Польща), Весну Бабіч (Хорватія) та Маріса Петерсона (Російська Федерація). Працювала на змаганнях і комісія з допінг-контролю.

IMGP2129

Варто відзначити, що понад 30 спортсменів з Івано-Франківська брали участь в змаганнях, а деякі з них зуміли потрапити на п’єдестал пошани. Зокрема, перший з представників Прикарпаття завоював нагороду Андрій Водвуд. На дистанції 10 км серед юніорів з результатом 46:24 хв. Андрій став бронзовим призером змагань.

IMGP1840

Безкомпромісною боротьбою запам’ятається вболівальникам дистанція 10 км серед дівчат-юніорок. З результатом 47:34 хв. беззаперечну перемогу здобула нещодавня учасниця Кубка Європи зі спортивної ходьби Ганна Суслик.

Підсумковий результат 50:22 хв. став «срібним» на цій дистанції для представниці нашої області Анни Бабінчук.

Дистанція 3 км серед юнаків. Ще до старту франківського спортсмена Олексія Солов’я вважали головним претендентом на перемогу. Після старту Олексій одразу захопив лідерську позицію і нікому її не віддав до самого фінішу ставши чемпіоном України! А найголовніше те, що час 13:31 хв. став вищим досягненням змагань на цій дистанції.

На дистанції 3 км серед дівчат третю сходинку завоювала Марія Галюк, котра всього на 7 секунд відстала від другої сходинки.

DSC_8944

В заключній дистанції першого змагального дня франківчани побачили ще одну свою новоспечену чемпіонку України. Анастасія Соловій з результатом 10:01 хв. була найкращою на дистанції 2 км серед дівчат.

На другий день змагань увага вболівальників була прикута до змагань на дистанції 50 км, де стартував наш спортсмен Валерій Літанюк.

Дистанція дуже довга, а тому є надзвичайно складною. Однак наш спортсмен проявив характер і в підсумку, з результатом 4:31.00 год. зумів потрапити до 12-ки найкращих спортсменів на цій дистанції.

IMGP2259

Також в цей день стартували і ветерани на дистанції 3 км. Стартував, попри свій поважний вік, гість з Молдови Олег Хащевський, котрий показав другий час – 20:49 хв. А перемогу здобув франківчанин Василь Кричун з часом 18:29 хв.

Варто зазначити, що в командному заліку СДЮШОР збірна команда Івано-Франківської області здобула другу сходинку з сумою 185 очок.

Переглянути всі результати змагань можете за посиланням >>>.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.