Спорт

Карітас провів товариський футбольний матч для неповносправної молоді (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

29 червня на спортивному майданчику Крихівців відбувся VІ-ий товариський футбольний матч для молоді з обмеженими функціональними можливостями. Футбол об’єднав понад 80 осіб, серед яких: набувачі «Центру для дітей, підлітків та молодих дорослих з обмеженнями», що діє на базі Франківського Карітасу, та неповносправна молодь з ГО «Довір’я» (Бурштин).

1

 

Повболівати за спортивні успіхи дітей прийшли їхні батьки, а також представники Карітасу Фульда з Німеччини.

11

У товариських матчах неповносправної молоді завжди перемагає дружба. Так було і цьогоnразу, адже для молодих інвалідів найважливішою є не перемога, а можливість рухатись, грати в команді, відчувати підтримку вболівальників.

8

«Наші діти радіють кожній можливості грати у футбол. Це вже другий матч, в якому ми беремо участь завдяки Івано-Франківському Карітасу, – розповідає Наталія Кец, керівник ГО «Довір’я» з Бурштина. – Діти дуже щасливі, бо цього разу мають справжню форму. Взагалі, діти з обмеженнями дуже мало рухаються, не так легко їх змусити робити фізичні вправи. Коли вони в команді, це зробити значно легше. Ми дуже вдячні, що можемо їх заохотити футболом. На початку роботи нашого центру не всі діти могли навіть присісти. Хоч їм вже переважно 25-27, вони не займалися фізкультурою».

6 5 3 13

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.