Спорт

Калушанин Назар Левицький став чемпіоном світу серед глухих

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

З 30 серпня по 4 вересня в Швеції (міста Сольна і Стокгольм) відбувається чемпіонат світу серед глухих зі спортивного орієнтування. Участь в ньому бере і калушанин Назар Левицький.

У перший день змагань 23-річний вихованець калуської школи спортивного орієнтування Назар Левицький, який тренується під керівництвом Миколи Коченюка, став чемпіоном світу, інформують “Вікна”.

Левицький

Калушанин переміг у спринті з довжиною дистанції 2,2 кілометра з часом 12.34 хвилини.

Третє місце посів Володимир Федосеєнко з Івано-Франківська з часом 13.34 хвилини, який також тренується в Миколи Коченюка з Калуша.

Сьогодні, 31 серпня, Назар Левицький виступить у суперспринті з Ганною Андросович. На кожному з шести етапів вони по черзі передаватимуть один одному естафету. Довжина етапу — 1400 метрів. Відтак кожний орієнтувальник має пробігти по три етапи.

Також калушанин планує взяти участь у змаганнях на довгій дистанції.

Левицький

Минулого року тричі чемпіон Дефлімпійських ігор Назар Левицький отримав звання Заслуженого майстра спорту.

Наказом Міністерства молоді та спорту України спортсмену присвоєно звання «Заслужений майстер спорту України зі спортивного орієнтування з порушенням слуху» калушанину, випускникам Калуської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради, вихователю ГО «Калуш біжи», спортивного клубу КСО «IF-Deaf» та Івано-Франківської обласної ДЮСШ.

Читайте: Франківські школярі вибороли призові місця на Чемпіонаті світу з джиу-джитсу

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.