Спорт Фото

Калушанка Тетяна Кіт здобула срібло турніру з жіночої боротьби у Швеції (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У Швеції 16-18 лютого пройшов перший в 2018 році рейтинговий турнір UWW (United World Wrestling) з жіночої боротьби Klippan Lady Open. Калушанка Тетяна Кіт здобула срібну медаль у своїй ваговій категорії.

В турнірі взяли участь найсильніші спортсменки з різних країн світу, повідомляє sport.if.ua.

Жіночу національну збірну України представляли: заслужена майстер спорту України Юлія Ткач-Остапчук з Ковеля Волинської області та майстри спорту України міжнародного класу – львів’янка Алла Черкасова і Тетяна Кіт із Калуша. Кожна здобула срібну медаль у своїй ваговій категорії.

Тетяна Кіт виступила у ваговій категорії до 57 кг. Вона є вихованкою Миколи Пукіша, тренера з вільної боротьби ДЮСШ «Сокіл», заслуженого тренера України. На шляху до фіналу Кіт перемогла австралійку Джессіку Лаверс-Макбейн (10:0), російську спортсменку Олександру Андреєву (на туше) та німкеню Лауру Мертенс (6:1).

У вирішальній боротьбі за «золото» Тетяна Кіт зустрілась з японкою Сає Наньйо – чинною чемпіонкою світу серед молоді та чемпіонкою Азії. Спочатку наша землячка вела в рахунку 2:0. Проте суперниця ще в першому періоді відіграла два бали, а далі зуміла вирвати перемогу, де набрала ще чотири бали.

Крім срібної медалі, Тетяна також отримала грошову винагороду від організаторів турніру за зайняте друге місце.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.