Спорт

Калуш у рингу Дубая

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Днями в далекому Дубаї відбувся вечір професійних єдиноборств. Здавалося б, який стосунок до Прикарпаття має подія в Об’єднаних Арабських Еміратах? Справа в тому, що в одному з поєдинків взяла участь калуська тайбоксерка Людмила Пилипчак.

У Дубаї відбувався чемпіонат зі змішаних єдиноборств за правилами ММА — Wulinfeng MMA Championship. В анонсах організатори повідомляли, що подібне на Середньому Сході відбувається вперше. Подія була дійсно унікальна. З одного боку, виступила команда кращих бійців Китаю, з іншого — своєрідна збірна світу: спортсмени з Німеччини, Ірану, України, Нової Зеландії, Узбекистану, Таїланду, Бельгії, ОАЕ. Україну представляла Людмила Пилипчак.

Основною спортивною спеціалізацією нашої спортсменки є тайський бокс, але вона вже встигла кілька разів «повоювати» на профі-турнірах зі змішаних єдиноборств в Україні. І ось зараз її запросили аж до Дубаю.

Як каже Людмила Пилипчак, усе було організовано на найвищому рівні. В аеропорту спортсменку та її тренера Павла Мишка зустріли лімузином, розмістили у комфортабельному номері престижного готелю. Сам вечір єдиноборств провели як видовищне шоу.

Людмила Пилипчак боксувала у третій сутичці, до слова, єдиному жіночому бою програми. Їй протистояла 31‑річна китаянка Танґ Джін. Доля протистояння вирішилася вже у першому раунді. На жаль, наша тайбоксерка програла.

«Ударна техніка китаянки була слабшою, тому в стійці битися було легше, — розповідає Людмила Пилипчак. — Я кинула її через стегно на настил рингу, і ми почали боротьбу в партері. Провести прийоми ні в мене, ні в неї не вийшло, тому суддя підняв нас у стійку. За кілька секунд вже китаянка перевела бій у партер. Ми по черзі виходили у положення зверху, і, врешті-решт, вона таки зловила мою руку та почала витягувати її на больовий прийом. Можна було ще боротися, пробувати якось викручуватися, але був ризик отримати травму. А за місяць маю їхати на чемпіонат Європи з тайського боксу, тому ризикувати я не стала, і просигналізувала, що завершую бій».

Загалом відбулися дев’ять поєдинків. За словами Пилипчак, судді були лояльніші до китайських бійців. Аби перемогти їх, треба було вигравати достроково. В іншому випадку, якщо китаєць доводив зустріч до кінця, і перевага суперника була неочевидною, судді призначали додатковий раунд, щоб якось «протягнути» китайського спортсмена.

Найбагатше місто Аравійського півострова вражає своєю футуристичністю. Окрім купи хмарочосів, тут є цікава особливість — люди вулицями пішки практично не ходять, бо панує страшна спека. Місцеві їздять лише автомобілями або ж громадським транспортом. Всюди працюють кондиціонери. Ними обладнали навіть зупинки громадського транспорту, які побудовані як закриті приміщення.

Уже за місяць Людмилу Пилипчак чекає чемпіонат Європи з тайського боксу. Змагання відбудуться в Португалії. Вона буде єдиною представницею Івано-Франківської області у збірній України. Наразі в її доробку вже є перемога на Кубку Європи у 2012 році.

Довідка

Китайська асоціація бойових мистецтв Wu Lin Feng (WLF) створена у 2004 році. Нині це найбільша така організація в Китаї. Основна спеціалізація — змішані єдиноборства. З моменту свого заснування WLF проводить турніри по всьому світу. Вони вже відбулися в Пекіні, Шанхаї, Токіо, Лас-Вегасі, Гамбурзі, Окленді, Куала-Лумпурі, Сеулі, і ось тепер у Дубаї.

Майже без правил

MMA (англ. Mixed Martial Arts, мішані бойові мистецтва) — вид спорту і категорія бойових мистецтв, що включає в себе різноманітні засоби і способи ведення оборони й нападу в рукопашному бою. Основу складають класичні види боротьби (греко-римська і вільна боротьба, дзюдо, дзюдзюцу тощо) і класична ударна техніка (бокс та кікбоксинг).

Замість боксерських рукавичок у ММА використовують накладки на руки з відкритими пальцями. Організатори вимагають, щоб з одягу на спортсменах були лише шорти.

Особливу популярність мають відкриті змагання з MMA — бої мішаного стилю, чи «бої без правил». В Україні визнаними є три види спорту, що належать до мішаних єдиноборств — панкратіон, мікс-файт і фрі-файт.

Із прийомів в ММА забороняють укуси, удари в пах, горло, потилицю та хребту, тички в очі, захвати і маніпулювання малими суглобами (наприклад, пальцями), «риболовні крючки» (атака пальцями незахищених місць, наприклад, вуха, рот, ніздрі з наміром розірвати тканини).

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.