Спорт

Івано-Франківські гірськолижники привезли 10 нагород з Кубка України

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Цими вихідними столиця приймала І етап Кубка України серед дорослих та всеукраїнські змагання серед юнаків і дівчат з гірськолижного спорту. Команда Івано-Франківщини виборола 10 нагород: 3 золота, 4 срібла, 3 бронзи. У дорослому командному заліку прикарпатська збірна закріпилися на третій сходинці, а ось юніори стали другими, лише трішки поступившись в балах лідеру. Про це повідомляє sport.if.ua.

Протягом дводенних змагань зі спеціального слалому протистояння вели представники Івано-Франківської, Полтавської, Закарпатської, Харківської областей та міста Києва. На Кубок України подали заявки понад 30 учасників, а на всеукраїнський юніорський турнір – понад 70 осіб.

Серед дівчат 12-14 років представниця Івано-Франківської області Юлія Маковецька була найкращою цього уїк-енду. В перший день змагань її найкращий час після двох спроб складав 49.58 секунди, наступного дня – 50.15 с.

Також в цій категорії на третю сходинку п’єдесталу пошани піднялася ще одна спортсменка з нашого регіону – Вероніка Личковська, проте повторити своє досягнення на другий день їй не вдалося. Хоча її секунди були майже однакові.

Окрім цих юних гірськолижниць, честь Івано-Франківської області серед молодших дівчат захищали ще три спортсменки – Софія Вишняк (найкращий результат – 4-е місце), Валерія Пастущина (11-е) та Дарія Ковтуненко (15-е).

Одразу шістьома представниками була заявлена Франківщина у юнаків 12-14 років. Проте жодному з них не вдалося досягти омріяної перемоги. Найближими до досягнення цієї мети були Тарас Філяк й Максиміліан Подобедов. Кожний з них піднімався на другу сходинку. Філяк подолав трасу в перший день турніру за 51.47 с, а Подобедов наступного дня – за 51.96 с. Як раз другий день видався кращим за результатами наших гірськолижників. Компанію Максиміліану на третій сходинці подіуму склав Ілля Сорокманюк. Ще троє можуть похизуватися такими результатами: 5-е місце у Максима Марійчина, 10-е – у Богдана Родзеняка, 15-е – у Марка Попівняка.

Валерія Погарцева – двічі призер всеукраїнського гірськолижного турніру серед старших дівчат (15-16 років). Зі свого результату 52.78 с, який забезпечив їй третє місце у перший день, вона скидає через добу 76 сотих (52.02 с) і здобуває срібло. Друга учасниця збірної Івано-Франківщини в цій категорії Віталія Пастущина була останньою з тих, хто фінішував.

Незважаючи на значну кількість наших представників серед юнаків 15-16 років, а їх було семеро, лише одного разу ми святкували успіх. Петро Данилюк виборов срібло, зупинившись від першого місця на відстані 9 сотих (50.58 с). Занадто багато Петро програв у першій спробі, зумівши відіграти в другому раунді лише 6 сотих. Ще шестеро можут записати до свого активу два “біляподіумних” місця (Роман Раєнд і Артем Філяк), 6-у позицію (Зиновій Віндик), 9-у (Олександр Філіпчук), 11-у (Ігор Дічук) і 13-у (Михайло Яремчук).

У жінок найшвидшою виявилася Ірина Мосорук. Час нашої переможниці майже на три секунди кращий, аніж у найближчих суперниць (51.82 с).

У чоловіків ні Микола Дічук, ні Олександр Погарцев не спромоглися дістатися вищих щаблів. Найкращий результат Дічука – 7 місце, Погарцева – 16-е.

Зазначимо, що призові місця та командний залік визначаються за набранми балами.

Наступні змагання гірськолижників – Чемпіонат України серед дорослих та юніорів, який прийматиме Закарпатська область.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.