Спорт

Готуємось до спортмарафону

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Івано-Франківську проведуть спортивний фестиваль «40». Триватиме він з шостої ранку 20 червня і закінчиться о десятій вечора 21-го – рівно 40 годин. За цей час франківці зможуть спробувати себе у найрізноманітніших видах спорту. Навіть взяти участь в екзотичному чемпіонаті з чувачів, фентезійному квідичу чи в перегонах на торгових візках. Подібного в Україні ще не було!

DSC_2334

Ідея. Організатори фесту – середовище «Гарячий спорт» за підтримки «Теплого міста» – хочуть показати всі види спорту, які лиш є в нашому місті. Дати можливість спробувати себе в кожному, аби згодом людина вибрала собі те, що їй до вподоби і продовжувала ним займатися.

«Ми знаємо, що десь грають у футбол, баскетбол, хтось ходить на карате, десь хтось бігає. Але, якщо копнути глибше, то видів спорту в місті в рази більше, – говорить Сергій Караванець, один із організаторів фестивалю. – Ми вирішили трохи психанути і зібрати всіх, аби розвернути спорт до людей».

Коли? Фест триватиме з 06:00 20 червня до 22:00 21-го. Рівно 40 годин у режимі нон-стоп.

Де? Буде кілька локацій нав­коло міського озера, в парку Шевченка, на стадіоні «Наука», спортивних майданчиках коледжу фізичного виховання.

11212130_1442250736069682_7035337865860046778_o

Як взяти участь? Зайти на сайт «Спорт фестиваль «40» і зареєструватись у потрібній категорії. Їх буде чотири: індивідуальний напрямок, парний, командний, сімейний.

За словами організаторів, аби провести такий масштабний фест, треба 90 тис. грн. Оскільки в Україні зі спонсорством сутужно, то реєстрацію на участь зробили платною. Сподіваються на 1500 учасників.

«Відповідно будуть дві форми реєстрації, – пояснює Сергій Караванець. – Перша – командний, парний, індивідуальний і танці. Участь у них до 20 травня з особи буде коштувати 125 грн., з 21 травня – 175 грн. Друга форма – сімейні ігри. Вартуватиме 200 грн. з родини, якщо зареєструватися до 20 травня. З 21 травня – 250 грн.».

Фішки. До фестивалю франківські спортсмени зняли мотиваційний ролик «Надихай рідних. Стань прикладом».

DSC_0357

«У рамках фесту будемо презентувати перший в Україні танець міста, – говорить Караванець. – Для цього об’єдналися всі прогресивні міські хореографи, вони готують спільну постановку. Це буде такий собі мікс вальсу, сальси, коломийки, хіп-хопу. Ідея в тому, щоб кожен франківець міг відтворити цей танець. Уже готова авторська композиція. Хочемо побити рекорд України з виконання масового танцю».

Насиченою обіцяють і нічну програму – з авто, вело чи біговими квестами і танцювальними батлами.

Буде багато майстер-класів. Аби мотивувати людей брати в них участь, організатори вигадали цікаву «замануху». З кожного майстер-класу учасник отримає жетон, який можна обміняти на подарунок. Наприклад, абонемент у клуб, який вам найбільше сподобався. Головне – назбирати якомога більше жетонів.

Командні види спорту. Анд­рій Черніков, також один із організаторів, каже, їх буде багато. І всі цікаві та азартні.

«Буде міні-футбол, стрітбол, баскетбол, волейбол, алтимат, американський футбол, бейсбол, крікет і, навіть, квідич (вигадана спортивна гра, у яку грають персонажі книги про «Гаррі Поттера»), – перелічує Черніков. – Спортивним інвентарем забезпечимо всіх».

Танці – як один із напрямків спорту. Про них розповідала Наталія Павлюс.

«Протягом двох днів буде понад 20 видів танців – народні, бальні, естрадні, сучасні, соціальні, – каже вона. – Наша мета – показати їх усі людям, аби вони спробували і продовжували зай­матися. Будуть майстер-класи, лекції та тренінги з музики. Буде цікаво».

Сімейний спорт. Про нього розповідав Андрій Іванович. Зізнається, що з командою дуже довго думали над програмою, аби була цікава як дорослим, так і дітям.

«Фішкою нашого сімейного спорту буде перший в Україні чемпіонат з чувачів, – каже Іванович. – Він пройде у два тури. Будуть судді. Усе серйозно, тому тренуйтеся, напрацьовуйте схеми, розминайте пальчики».

Ще однією цікавинкою, за словами Андрія Івановича, стануть перегони на торгових візках. Подібного в Україні також ще не було. Це буде цікаве та видовищне дійство.

Окрім новацій, будуть традиційні бігові квести, тир, сімейна йога. Також під час фестивалю батьки зможуть отримати рекомендації, як облаштувати дитячу спортивну кімнату.

Індивідуальний напрямок. Про нього розповідав Святослав Феденько. Каже, загалом у цьому напрямку представлять близько 30 видів спорту. Це армреслінг, паверліфтинг, великий та настільний теніс, веслування на байдарках і катамаранах, стрільба з лука, шахи, скейтбординг, велоекстрим. А для прекрасної половини людства будуть фітнес, джампінг, пілатес і ще багато чого цікавого.

«Серед новинок – болдеринг (різновид спортивного скелелазіння), – каже Святослав. – Для цього ставлять альпіністську інсталяцію висотою 20 метрів. Також буде кінний спорт. До нас везуть спеціально тренованих коней із Карпат. Ще приїде «ікона» українського паркуру Денис Мінін».

Також Феденько говорить про 15 видів єдиноборств, які представлять на фесті. Водночас діятимуть три різні татамі, де зможуть займатись і діти, і дорослі.

«Взагалі цей захід корисний тим, що батьки матимуть прямий контакт з тренерами, – говорить Святослав. – Інколи їм важко визначити, куди віддати дитину, а з інтернету інформації мало. Під час цього фесту вони зможуть поспілкуватися з тренерами, побачити та зрозуміти, кому можна доручити дитину. Маємо надію, що наші спортивні клуби поповняться дітьми й дорослими вже після 21 червня».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.