Спорт

Гігантський Супер Боул

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У США відбувся найдорожчий спортивний матч світу – Super Bowl. Таку назву має гра за звання чемпіона Національної футбольної ліги (НФЛ), тобто кращої команди американського футболу.

Сама ця гра та святкування, що супроводжують її протягом багатьох років, уже стали справжнім національним святом у США. А прибутки від неї сягають сотень мільйонів доларів. Так, 30 секунд реклами під час транс­ляції матчу коштував 3,5 млн. доларів – найвища ціна за всю історію Super Bowl. Не дивно, що власник прав на трансляцію, компанія NBC, прогнозує рекордний прибуток від реклами – 250 млн. доларів.

Матч транслювався майже на 200 країн світу. Рекорд зафіксували навіть у соцмережах. Приміром, Twitter заявив, що під час заключних трьох хвилин гри щільність повідомлень його користувачів сягнула неймовірних 10 тисяч на секунду. У перерві гри на стадіоні в Індіанаполісі виступила легендарна Мадонна.

Щодо самої гри, то вона також запам’ятається надовго. Клуб «Нью-Йорк Джайнтс» взяв гору над фаворитом – «Нью-Інгленд Петріотс» – 21:17. Та ще в третій чверті нью-йоркці поступалися 9:17 і після цього переломили хід гри та вирвали перемогу на останніх секундах.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.