Спорт Фото

«Футбольний рік можна занести в актив» – віце-президент футбольної команди «Колос Городенківщини» (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

«Якщо підсумовувати цей футбольний рік, то його сміливо можна занести  до активу, – розповідає віце-президент футбольної команди «Колос Городенківщини» Роман Бичай –  Наша команда, яка дебютувала у першій лізі обласного чемпіонату області 2016/2017 р., виборола срібні нагороди. Вважаю, непогано закінчили й перше коло поточного чемпіонату – не дивлячись на проблеми, ми на третьому місці».

Ви сказали, про проблеми у команди Городенки. Можете детальніше розповісти?

– Після завоювання командою срібних нагород, у нас відбулись суттєві зміни. Нам прийшлось вдатись до кардинальних змін. Наш кращий гравець Андрій Беженар, повернувся додому, на Буковину. Від ряду футболістів нам прийшлось відмовитись. Між чемпіонатами десь не доопрацювали, тому старт нового сезону вийшов провальним. Після невдалих матчів на початку чемпіонату, в команду був запрошений новий тренер Василь Яцурак, який раніше тренував івано-франківський «Тепловик-ДЮСШ-3». З ним прийшли і нові гравці.  Дякуючи Богові та  усім гравцям, втрачене десь вдалось наверстати в ході змагань. Після першого кола наша команда займає третє місце у турнірній таблиці.

Інколи можна чути, що команда «Колос Городенки»  результатів матчів досягає завдяки арбітрам – це так?

– Я теж таке неодноразово чув. Такі плітки викликають в мене лише посмішку. При цьому зазначу, що наша команда від некваліфікованого суддівства, в цьому сезоні не добрала  мінімум шість очок. Це  у матчі  із «ФК «Битків», «Тепловик-ДЮСШ-3» та НФК «Бурштин». Повідомлю, що «Колос Городенківщини»  – єдина команда обласних змагань, яка у відповідності до регламенту оскаржує некваліфіковані дії та рішення арбітрів до обласної федерації футболу. Так нами були подані відповідні письмові заяви на некваліфіковане суддівство арбітра Богдана Морозюка у матчі із «Тепловик-ДЮСШ-3» та Івана Салаша у матчі із НФК «Бурштин». При цьому відзначу, що матчі відбулись відповідно 1 жовтня та 29 жовтня, але станом на сьогодні жодного рішення по нашим оскарженням обласною федерацією прийнято не було. Прикро, але такі дії, до яких вдається Івано-Франківська федерація футболу не можуть не викликати справедливу критику та обурення. Рівень футболу й так впав, але рівень  арбітражу в області став ще нижче. Про що можна казати, коли до арбітражу матчів долучають людей, які не проходять обов’язкових  тестів та екзаменів. Сподіваюсь, що з приходом нового очільника обласної федерації Андрія Бондаренка ситуація зміниться на краще. Зміни потрібні кардинальні. Не може бути так, що люди в районах вкладають в команди значні кошти та свою душу,  а потім потерпають від певних осіб причетних до обласної федерації футболу, які знайшли там собі «тепле» місце.

Які завдання у команди на сезон 2017/2018 р.?

На жаль, у кубку області ми припинили участь. В чемпіонаті області будемо боротись за своє ім’я та спробуємо не втратити завойованих позицій. Вважаю, що перехід чемпіонату на систему осінь-весна був великою помилкою. Команди грають три місяці,  потім понад п’ять місяців відпочивають. Така перерва у змаганнях є руйнівною для усіх без винятку команд. Що дав перехід на систему осінь-весна  обласному футболу? Нічогісінько. Лише збільшились внески з команд. Колись внески збирали раз на рік, а тепер двічі. Ось вам і вся реформа місцевого футболу.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.