Спорт

Франківський “Ураган” переміг кременчуцький “Лукас”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Івано-Франківський “Ураган” 15 лютого на майданчику манежу Коледжу фізвиховання в рамках 15 туру Екстра-ліги приймав кременчуцький “Лукас”. Підопічні Івана Скіцка цього разу утримались від створення собі ж проблем, як було в попередній грі проти “Титан-Зорі”. “Дракони” ще до перерви забезпечили комфортну перевагу в рахунку завдяки влучним ударам Миколюка та Зварича. В другому таймі Михайло оформив дубль та довів перевагу “Урагану” над суперником до трьох м’ячів.

Матч в Івано-Франківську мав соціальну складову: під час перерви збиралися кошти на допомогу екс-воротарю “Урагану” Олегу Іжаковському. А сам поєдинок для обох команд мав важливе значення. Мабуть, це було у підсвідомості “Лукаса” і “Урагану“, оскільки вони почали очне протистояння з розвідки боєм. Втім, тривала вона недовго – поки Зварич не “оголосив” наміри івано-франківського клубу диктувати умови гри. Правда, відзначитися в цьому епізоді Михайлу не вдалося, але це вже був натяк для “кондитерів”. І гості до цього дзвіночка ніби прислухалися, але в той же час їм не завжди вдавалося створити щось по-справжньому небезпечне біля воріт Бірова. Правда, кілька разів голкіпер “Урагану” все-таки вступив у гру, але робив він це дуже холоднокровно.

А от партнери Бірова по команді продовжували тринькати моменти для взяття воріт Байдака. Так, могли відзначитися все той же Зварич і Корсун. Причому, останньому не щастило в декількох епізодах протягом однієї хвилини. Але щастя так і не посміхнулося Ігорю. Зате воно посміхнулося Миколюку, який на 14-й хвилині зміг відкрити рахунок тоді, коли Байдак цього, напевно, не очікував. Миколюк ризикнув пробити з дуже гострого кута, а воротар “Лукаса” не зміг належним чином прикрити ближній кут своїх воріт – 1:0. Відкривши рахунок, підопічні Івана Скіцка стали грати з ще більшою енергією. І незабаром вона знайшла своє відображення в ще одному взятті воріт “Лукаса”. На цей раз автором голу став невгамовний Зварич, який, таким чином, став одноосібним кращим бомбардиром “Урагану” у цьому сезоні. Відтак, “дракони” вже ближче до кінця першого тайму зробили непогану заявку на перемогу. Однак, матч “Енергія” – “Приват”, що відбувся незадовго до поєдинку в Івано-Франківську, показав, що навіть такий рахунок, як 2:0, не гарантує трьох очок.

Початок другого тайму був за “Лукасом“, гравці якого намагалися забити швидкий гол, аби потім мати більше часу для того, щоб відігратися. Особливо старався Тарасенко, який мав кілька моментів для того, щоб “розпечатати” ворота Бірова. Втім, ворота “Урагану”, як і раніше залишалися на замку. Більше того – через п’ять хвилин після деякої активності з боку “кондитерів” івано-франківці почали поступово прибирати ініціативу до своїх рук. Відповідно, часто стали з’являтися моменти біля воріт Байдака. Особливо варто відзначити, що більшість проблем у “Лукаса” з’являлося після власних помилок і пресингу з боку господарів. Звісно, все це виливалося в проблеми біля кременчуцьких воріт. Але ні Сімці, ні Корсуну, ні Боргуну не вдавалося збільшити рахунок.

Однак, це рано чи пізно повинно було статися, оскільки “Ураган” виглядав більш цікаво і більш небезпечно. Так і трапилося. На 36-й хвилині “дракони” розіграли “стандарт”, після якого Зварич оформив дубль. І тільки тоді наставник “кондитерів” Валентин Цвєлих зважився перейти на гру з п’ятим польовим. Але це нічого не принесло гостям. Правда, і “Урагану” не вдалось збільшити свою перевагу. Тим не менш, “дракони” змогли здобути “суху” домашню перемогу, яка дозволила їм як мінімум до наступної суботи повернутися на шосту позицію в турнірній таблиці.

“Ураган” (Івано-Франківськ) – “Лукас” (Кременчук) – 3:0

Голи: Миколюк (12), Зварич (16, 36)

Арбітри матчу: Геннадій Гора (Київ), Євген Гордієнко (Одеса)

Спостерігач арбітражу: Сергій Гроховецький (Київ)

Результат матчу першого кола: 8:1

“Ураган”: Біров – Сімка, Зварич, Горбатий, Боргун – Корсун, Пелех, Миколюк, Лясковський.

“Лукас”: Байдак – Лапа, Крупін, Смірнов, Кулька – Тарасенко, Данилейко, Заворотний, Леміш – Т. Рибак.

Попередження: Зварич (38) – Лапа (31), Тарасенко (37), Леміш (40)

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.