Світ Спорт Фото

Франківський «Тепловик» може не потрапити на Чемпіонат України – через відсутність грошей

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Сьогодні, 11 липня,  вирішиться  доля  футбольного  МФК «Тепловика». Як відомо,  минулої п’ятниці, команда Івано-Франківська МФК «Тепловик», що має в майбутньому стати «флагманом» прикарпатського футболу, не була допущена до жеребкування попереднього етапу розіграшу  Кубку України сезону 2016/2017рр.  Причина –  неотримання відповідного атестату, що стало наслідком непроходження процедури атестації  щодо вимог професіональної команди. Отримання цього документу фактично підтверджує виконання клубом мінімальних вимог і є допуском до участі у клубних змаганнях з футболу серед професійних команд України, під егідою ФФУ.

01

На вимогу ФФУ, теперішні керівники команди, згідно з обов’язковою процедурою проведення атестації, не  змогли пред’явити офіційного документу клубу про наявність коштів.  За деякими даними, це сума в розмірі  1.7 млн. гривень, що мають бути акумульовані на рахунку футбольного клубу. Це процедурне питання, саме  воно мало би підтвердити стан фінансової  гарантії клубу Івано-Франківська щодо його  участі команди серед професійних клубів України.

Саме до обіду сьогоднішнього дня безпосередньо ФФУ надало керівництву МФК «Тепловик» термін для надання документальної гарантії фінансових питань на паперовому носії. Чи виконає вимогу ФФУ керівництво МФК «Тепловик» – дізнаємося вже сьогодні, по обіді.

футбол, Франківськ,Тепловик, ІваноФранківськ

Як відомо, наразі фінансування клубу передбачається лише за рахунок бюджетних коштів, а це по 1,0 млн. гривень, які мають бути виділенні із бюджету, згідно прийнятих рішень сесій  Івано-Франківської міської та обласної рад. Інших надходжень наразі не має, як і не має будь-якого інвестора, який би взяв основний тягар щодо утримання професіональної команди у Івано-Франківську.

Не дивлячись на невтішні новини, що  МФК «Тепловик» не є серед учасників Чемпіонату України серед команд другої ліги, команда провела вже свій третій контрольно-тренувальний матч.

У суботу, у Моршині, підопічні Володимира Ковалюка зіграли  із представником першої ліги –  стрийською «Скалою».

футбол, Франківськ,Тепловик, ІваноФранківськ

В  дебюті першого тайму  франківці пропустили перший м’яч у свої ворота, внаслідок помилок у захисній лінії. Помилками лівого флангу оборони іванофранківців вправно скористались стрияни. Другий пропущений м’яч, у зустрічі  був пропущений гостями, вже під завісу першої половини гри господарі вміло розіграли штрафний удар та Миколі Плетеницькому, вдруге, довелось виймати м’яча із своїх воріт.

В другому таймі звітної контрольно-тренувальної зустрічі, жодній команді не вдалося забити у ворота суперника, хоча обидві команди не створили багато гольових моментів. Можливо, основною причиною стало те, що у Моршині почалось справжня злива…

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.