Спорт

Франківський прорив у Кузнецовську

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Команда боксерів Прикарпаття зайняла перше загальнокомандне місце на престижному міжнародному турнірі у Кузнецовську, що на Рівненщині. Одразу три івано-франківські спортсмени привезли додому золоті нагороди.


Володимир Вострецов разом зі своїми чемпіонами Владом Харламовим, Іваном Грушкою та Віталієм Меріновим

Чотири бої Івана Грушки

Міжнародний турнір в Кузнецовську відбувається вже 26-й раз. Традиційно він збирає велике представництво з різних областей України та закордону. Цього разу до міста-супутника Рівненської АЕС прибули близько 100 спортсменів з України, Росії, Білорусі та Молдови. Принциповості у протистояння на рингу додає те, що перемогою в деяких категоріях спортсмени виконують норматив майстра спорту України. У вітчизняному боксі, де конкуренція є дуже щільною, це неабияке досягнення.

Три золоті медалі вибороли вихованці клубу «Форум» та заслуженого тренера України Володимира Вострецова – Іван Грушка, Владлен Харламов і Віталій Мерінов. У цій поїздці наших боксерів супроводжував тренер Роман Федів.

Отже у першому бою вагової категорії до 64 кг студент інституту менеджменту і економіки «Галицька Академія» Іван Грушка переміг майстра спорту з Рівного. Наступний бій звів його з ще одним іванофранківцем Володимиром Марценюком, який зовсім недавно почав виступати серед дорослих, тож Грушка взяв гору і тут. Наступним суперником Грушки став боксер-шульга з Молдови, його наш земляк переміг дост­роково – у другому раунді за явної переваги іванофранківця бій припинив суддя. Фінальний бій був доволі важкий, суперник з Житомира часто входив у клінч з Іваном і не давав проводити повноцінні атаки, але Грушка таки здолав його і виборов золоту медаль.

«Іван Грушка в кожному своєму бою створює проблеми супернику, він завжди боксує на межі своїх можливостей, – говорить Володимир Вострецов. – Але коли справа доходить до фіналу, йому не вистачає трішки везіння, і він стає призером. Цього разу Іван показав свої кращі боксерські якості і заслужено переміг».

Ефектний фінал Харламова

Владлен Харламов, який навчається на першому курсі Коледжу фізвиховання, приїхав до Івано-Франківська з міста Світловодська Кіровоградської області. На своєму шляху до «золота» він провів три поєдинки. Спершу переміг боксера зі Львова, потім спортсмена з Москви. «У фіналі Влад вийшов на місцевого спортсмена з Кузнецовська, – розповідає тренер Роман Федів. – Це означало, що для золотої медалі потрібно було не просто перемагати, а бути на голову вищим за суперника, і Влад зробив це. У кожному раунді він тримав явну перевагу. Тому він таки виборов золоту медаль – йому присудили перемогу 4:1».

«Харламов нас трохи здивував, бо ми вирішили, що він поїде до Кузнецовська лише за два тижні до самого турніру, – розповідає Володимир Вострецов. – Він хороший, перспек­тивний боксер, але йому є що вдосконалювати. Будемо ще працювати над психологічною і тактичною підготовкою».

Майстер спорту Віталій Мерінов

Віталій Мерінов, студент Прикарпатського національного університету, готувався до турніру в Кузнецовську доволі напружено. Місяць перед змаганнями двічі на день відпрацьовував удари, покращував спеціальну та фізичну підготовку. Як каже Віталій, посилені тренування не пройшли намарне, бо під час боїв він відчував, що є більш витривалим за суперників.

Вже у першому бою він переміг члена збірної України майстра спорту Олександра Яцину. Після нього натиску нашого боксера не витримав ще один майстер спорту Іван Ребер з Миколаєва. У фіналі Віталій переміг доволі незручного боксера з Києва Артема Усіка, який попри те, що є шульгою, не давав Віталію працювати, постійно йдучи у клінч. Мерінов переміг його завдяки яскравому третьому раунду, коли Усік був вже доволі втомлений. Разом з цією перемогою Віталій Мерінов, який вже є майстром спорту міжнародного класу з кікбоксингу, виконав довгоочікуваний норматив майстра спорту України з боксу.

«Підготовку до цього турніру ми планували під Віталія Мерінова, – розповідає Володимир Вострецов. – Для нього бої в Кузнецовську були контрольними перед другим етапом абсолютного чемпіонату України, який відбудеться у кінці серпня в Бердянську. Те, що він переміг і виконав норматив майстра спорту з боксу, додало йому впевненості і бажання до нових перемог. Думаю, ми ще прибавимо і в Бердянську поборемося за призові місця».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.