Спорт

Франківський БК “Говерла” має намір виграти Вищу лігу в новому сезоні

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У вівторок, 26 вересня, відбулася передсезонна прес-конференція чинного чемпіона України з баскетболу серед команд Вищої ліги – БК “Говерла”.

Про плани та завдання на новий чемпіонат, а також зміни у складі розказали директор клубу Андрій Дроздов і головний тренер Павло Піскарьов, пише sport.if.ua.

У новому сезоні “говерляни” також будуть виступати у “вишці”, сезон в якій стартує на початку жовтня. Щоправда, календар першості у процесі формування, адже остаточно не відома кінцева кількість учасників.

За попередньою інфомацією, у новому чемпіонаті змагатимуться 16 команд, які будуть поділені за територіальним принципом на дві групи. За словами Андрія Дроздова, система розіграшу Вищої ліги дещо змінилась. Так, цього року в підгрупі “Говерли” буде сім команд, які гратимуть у чотири кола, а потім відразу розпочинатиметься серія плей-офф, де матчів стане більше – спочатку гратимуть до двох, потім до трьох перемог. Ігри триватимуть до початку травня.

У новому сезоні франківські вболівальники точно не побачать досвідченого ветерана Олександра Шостуху, який пішов на підвищення та повернувся до МБК “Миколаїв”. У цьому ж клубі перебуває на перегляді й прикарпатський центровий Роман Гуменюк.

Павло Піскарьов розказав, що підготовку до сезону команда розпочала тиждень тому. Клубові вдалось зберегти половину минулорічного складу. “Ми ще не повністю укомплектовані, нам не вистачає ще одного гравця. У складі залишились Андрій Калашніков, Олександр Белла, Денис Кошовець, Євген Коров’яков і Станіслав Серпілін, – розказав тренер. – Долучились до нас Володимир Орленко, Юрій Лохманчук та Сергій Старцев”.

Додамо, що найближчої п’ятниці “Говерла” грає першу контрольну гру в Тернополі, а 1 жовтня “ведемеді” запланували товариський поєдинок проти суперників по Вищій лізі – БК “Рівне”. Ця гра відбудеться у манежі КФВ, початок – о 12:00.

Як зазначив Андрій Дроздов, задачі “Говерли” на найближчий сезон лишаються такі ж, як і минулого року – виграти Вищу лігу. “У нас є підтримка від облдержадміністрації, сподіваємось, долучиться і міська влада. Також цього року активну позицію зайняла Федерація баскетболу України, яка вже надала нам допомогу, щоб ми могли розпочати сезон, а також шукає спонсорів, які б нас підтримали, – зазначив директор клубу. – Я думаю, небагато клубів є у Вищій лізі, які б мали таку ж інфраструктуру, як і ми. Думаю, що вже через сезон ми могли б представляти наш край у Суперлізі, і зробити це хотілося б, безперечно, з першого місця”.

Зазначимо також, що дві команди дитячо-юнацької школи “Говерла” заявлять у Всеукраїнську юнацьку баскетбольну лігу.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.