Спорт

Франківські спортсмени просять гроші алкогольного податку спрямувати на розвиток спорту (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У середу, 23 грудня, в редакції ГК відбулася прес-конференція за участю спортивного активу міста. Спортсмени привернули увагу громадськості до недостатнього фінансування своєї галузі.

Начальник відділу фізичної культури і спорту управління молоді і спорту ОДА Назар Павлів, голова Івано-Франківської обласної федерації бодібілдингу Федір Хашалова та очільники інших міських спортивних федерацій вимагають спрямувати на розвиток спорту та медицини усі кошти від сплати акцизного податку з продажу алкоголю та тютюну.

“Нещодавно ми дізналися, що в бюджеті області на 2016 рік скоротили видатки на спорт. Ця неприємна тенденція відбувається вже кілька років. Ми знайшли вихід з цієї ситуації, адже в нас є не тільки м’язи але і голова на плечах. Ми пропонуємо спрямувати зібрані кошти за рахунок сплати акцизного податку алкоголю і тютюну на розвиток фізкультури та спорту, а також медицини. Так, як це роблять, до прикладу в Естонії. Адже саме спорт допоможе забрати дітей з вулиці, зайняти їхнє дозвілля та ростити здорову українську націю”, – розповів секретар Івано-Франківської федерації бодібілдингу та фітнесу Андрій Грицак.

“Ми хочемо, щоб 5% з податку на алкоголь і тютюн йшли на розвиток спорту. На даний час управлінню молоді та спорту виділили всього 2% бюджету області, а в нас є три напрямки, які ми маємо фінансувати, це спорт, молодіжна політика та оздоровлення дітей. Якби нам виділили ці кошти, які ми пропонуємо, то з них можна було б фінансувати капітальні видатки на розвиток спорту та медицини”, – сказав Назар Павлів, заступника начальника управління молоді і спорту ОДА.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.