Світ Спорт Фото

Юні франківські футболісти – чемпіони України серед команд першої ліги (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

24-25 червня в Одесі на полях навчально-тренувальної бази футбольного клубу «Чорноморець» відбувся фінальний турнір чемпіонату України серед команд першої  ліги у віковій групі 2001р.н.

1

Серед  чотирьох  учасників  фінального турніру були юні вихованці СДЮСШОР «Прикарпаття» Івано-Франківськ,  єдиний представник західного регіону України у фінальному турнірі. Крім іванофранківців за найвищі нагороди боролись «Арсенал» Харків, «Десна» Чернігів та «Шахтар» Кривий Ріг.

В перший ігровий день,  у півфіналі, підопічним Ігоря Мельничука належало зіграти із «Шахтарем» із Кривого Рогу, командою, яка є філією  Академії донецького «Шахтаря».

2
Подолавши автобусом понад 800 км, іванофранківці в піднесеному настрої очікують свій перший матч

Початок матчу франківці розпочали впевнено, зумівши відкрити рахунок. Забитим м’ячем відзначився Степан Волосянко, який вправно завершив атаку своєї команди.

Скориставшись помилкою захисної лінії оборони «Прикарпаття», в середині  тайму «шахтарям» вдалось відігратись.  Нічийний рахунок тримався недовго, оскільки Андрій Хома знову вивів свою команду вперед, вдало зігравши на добиванні, після того, як воротар в першому випадку відбив удар Андрія.

На десятій хвилині другого тайму Степан Волосянко неймовірним ударом з кута штрафного майданчика,  в стилі а-ля Гамшек  (по своїй «красі» виявився більш видовищний,  ніж забитий словаком м’яч у ворота збірної Росії на Євро-2016), робить перевагу своєї команди у два м’ячі.

3
За мить Степан Волосянко заб’є свій другий м’яч у цій зустрічі

Володіючи ігровою та територіальною перевагою, впевнено довели матч до своєї першої перемоги у фінальному турнірі , навіть не дивлячись на те,  що пропустили курйозний м’яч в останні хвилини зустрічі.

4

В іншому півфінальному матчі юні футболісти  харківського «Арсеналу»  обіграли  чернігівську «Десну»  – 1:0.

В другий ігровий день, відбулись матчі за 3 місце та фінал.

В матчі за третє місце, юні футболісти із Чернігова, перемогли однолітків із Кривого Рогу –  2:1. Команда із лівобережного Полісся виявилась більш готовою до матчу, ніж криворіжани, які багато сил віддали у півфіналі з іванофранківцями. Забивши першими, вони в наступному пропустили два м’ячі та залишились без нагород чемпіонату  ДЮФЛ України серед команд першої ліги.

Слід додати,  що в чемпіонаті  ДЮФЛ України сезону 2015/2016 років взяло участь 80 команд з усіх куточків нашої країни. Лише двом сильнішим судилось дійти до фіналу.  До того ж, харків’яни не зазнали бодай жодної поразки в сезоні.

Організаторами турніру фінальний матч між «Арсеналом» та СДЮСШОР  «Прикарпаття»  було призначено на 11:30. В цей час, температура повітря сягала понад 30 градусів за Цельсієм.  Лише  невеличкий вітерець із Чорного моря більш-менш охолоджував повітря. (НТК ФК «Чорноморець» розташована в 500 метрів від берега Чорного моря).

З самого початку фінального матчу  та й до його завершення, ігрова та територіальна перевага була на боці іванофранківців.

5

Вони створили безліч гольових моментів біля воріт суперника, але забити бодай одного м’яча у ворота свого опонента не змогли. Підводила неточність у завершальній стадії або надійна гра воротаря харківчан. Лише нападник Андрій Хома змарнував 3-4 реальні моменти для взяття воріт суперника.

Не можна не відзначити,  що й на боці харків’ян був арбітр фінального матчу, одесит Горбань. Більшість рішень, які він приймав на полі, явно були упередженими по відношенню до команди із Західної України.  Але франківці, вистояли, оскільки були кращими на фінальному турнірі, навіть не дивлячись на ту обставину,  що догравали фінал без свого тренера.

Арбітр «відправив»  тренера команди Ігоря Мельничука на трибуни, забувши пред’явити йому червону картку, згідно з правилами гри у футбол. Прикро, що такі дії арбітра залишились поза увагою й спостерігача арбітражу, теж одесита, Шевцова. Непоміченим чогось залишилась обставина, що харків’яни не мали навіть лікаря в складі команди, згідно з обов’язковими вимогами Регламенту

6

Основний час фінального матчу завершився у нічиї – 0:0. Згідно з Регламентом, командам належало для визначення переможця пробити серію 11-метрових ударів.

Влучні удари Володимира Федоровича, Арсена Лесіва, Олександра Староселиця, Степана Волосянка та надійна гра воротаря Романа Сердюка, який парирував два удари – принесли перемогу СДЮСШОР «Прикарпаття» у чемпіонаті ДЮФЛ України серед команд першої ліги сезону 2015/2016рр.

7

«Фактично цій команді всього два роки, до її складу входять хлопці з різних куточків Івано-Франківщини, – каже Ігор Мельничук, тренер франківської команди. – У півфіналі нам було дуже важко, бо ми тільки приїхали, і практично відразу довелося виходити на поле. Але вдалося виконати все заплановане – перемогли заслужено. Приємно, що турнір пройшов на гідному рівні, з’їхалися сильні команди. Сподобалася інфраструктура «Чорноморця» –  гріх не грати в хороший футбол на таких полях. Не можу не відзначити, що в півфіналі суддівство було нормальним та об’єктивним, але у вирішальному матчі чемпіонату України, на мій погляд, арбітраж повинен бути вищий. Хотілося, щоб судили більш об’єктивно, неупереджено та по грі.»

Чемпіонами ДЮФЛ України серед команд першої ліги сезону 2015/2016рр. стали: Михайло Остапчук, Мар’ян Андріяшко, Іван Бойчук, Юрій Радульський, Степан Волосянко, Олександр Старосилець, Сергій Гутник, Олександр Тофан, Юрій Чорній, Сергій Дюг. Андрій Хома, Роман Кеніца, Юрій Щербаков, Роман Сердюк, Арсен Лесів, Богдан Чунтул. Микола Приймак, Володимир Федорович. Кращим нападником  фінальної частини був визнаний гравецю СДЮСШОР «Прикарпаття»  – Степан Волосянко.

8
Степан Волосянко – кращий нападник фінального турніру

DSC04889

 

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.