Відео Спорт

Франківська “Говерла” перемогла баскетболістів із Запоріжжя, – відео матчу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Кидок Рікардо Гленна з передачі Меккі Макнайта став переможним для франківців, які завдали Ферро першої поразки в сезоні, пише sport.if.ua

flashlarge[1]

Проти Ферро Говерла виглядала набагато краще, ніж проти Миколаєва – франківці навіть лідирували майже впродовж усього матчу. Але в цілому, команди подарували глядачам цікаву та напружену гру, інтрига в якій жила до фінальної сирени.

За дві хвилини до фінішу команда Євгена Мурзіна вирвалася вперед на п’ять пунктів, але після тайм-ауту від Кирила Большакова запоріжцям вдалося досить швидко зрівняти рахунок. Спочатку Олександру Рибалко пощастило забити триочковий (м’яч стрибав по дужкам), а кидок Дмитра Антонця з середньої дистанції вже повертав команди до витоків.

В наступний момент Леонід Стефанишин отримав право на пробиття двох штрафних, але реалізувати він зумів лише один. В атаці у відповідь Максу Конате вдалося забрати підбір після невдалого триочкового від Миколи Вільховецького, і на ньому тут же нерозумно сфолив Сергій Алфьоров. Макс франківців пробачив, реалізувавши лише один штрафний.

У Стефанишина відверто не йшло в кінцівці, але виконувати кидок за півхвилини до фінальної сирени взявся саме він – Леонід промахнувся здалеку. На підборі класно відпрацював Конате – і ось, здавалося б, атака на перемогу буде у Ферро. Але в наступний момент трапилася помилка, яка взагалі зустрічається в кращому разі раз на кілька матчів. Говерла навіть не пресингувала Вільховецького, але досвідчений захисник Ферро примудрився не вивести м’яч на чужу половину за 8 секунд! Микола ніби забув про час і спокійно прогулювався з м’ячем, як раптом його зупинив свисток судді. Тут же послідував тайм-аут.

А після нього Вільховецький був покараний парою франківських легіонерів. Макнайт здійснив чудовий прохід в чужу трьохсекундну, стягнувши на себе всіх там присутніх, і видав пас на Рікардо Гленна, який, до речі, провів шикарний матч. Американський “великий” легко поклав м’яч в кільце за 3,5 секунди. В атаці у відповідь після тайм-ауту Олександр Рибалко спробував зрівняти рахунок, але його “​​флоутер” з лінії штрафних прийшовся повз цілі – це перша перемога в сезоні для Говерли, і перша поразка для Ферро.

Говерла – Ферро-ЗНТУ 76:74 (22:16, 17:23, 21:16, 16:19)

Говерла: Бояркін (7), Шостуха (5), Стефанишин (5 + 5 передач), Челован (11), Гленн (24 + 11 підбирань + 4 передачі + 3 перехоплення) – старт; Макнайт (13 + 7 передач), Антипов (5 + 5 підборів), Алфьоров (3 + 5 передач + 3 перехоплення), Подолян (3), Липовцев (0), Калашніков (0).

Ферро: Рибалко (21 + 5 передач), Теряник (0), Антонець (5), Конате (10 + 11 підбирань), Змитрович (7 + 5 підбирань) – старт; Вільховецький (19), Тимощук (12 + 4 передачі), Камусакі (0), Биков (0).

Двоочкових кидки: 26/45 (58%) – 17/35 (49%)

Триочкові кидки: 4/23 (17%) – 7/21 (33%)

Штрафні кидки: 12/19 (63%) – 19/21 (90%)

Підбори: 40-30; Передачі: 27-18; Втрати: 14-16

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.