Світ Спорт Фото

Франківський півмарафон будуть підтримувати музики (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Про особливості цьогорічного “Frankivsk Half Marathon-17” у четвер, 21 вересня, у громадському ресторані Urban Space 100 розповідали його організатори.
Спортивний захід відбудеться 24 вересня о 10.00.

За словами одного з організаторів, координатора напрямку “Гарячий спорт” від платформи “Тепле Місто” Ігоря Крицака, на сьогодні зареєструвалися 878 учасників, але цифра може бути більшою, бо триває реєстрація на благодійний забіг.

Крицак зазначив, що буде обмежено рух транспортних засобів, а саме перекриваються вулиці, які дотичні до маршруту: Незалежності, Лепкого, Січових Стрільців, Мазепи, Франка, Гординського.

“Врахували всі помилки минулих стартів і перенесли маршрут з центральної частини, – говорить Ігор Крицак. – Траса будувалась так, аби було комфортно франківцям та учасникам забігу. враховуючи ще й те, що тривають ремонті роботи”.

Також організатор говорить, що родзинкою цьогорічного спортивного свята буде музична підтримка на трасах. Уже є таких сім музичних пунктів, де вуличні музики будуть підтримувати бігунів.

“Хочеться , аби це було свято для мешканців міста, в тому числі і для автомобілістів, – каже Ігор Крицак. – Перекриття доріг до 15.00 – це не так довго. Можна лишити машини, подихати свіжим повітрям, провести час з рідними”.

Ще однією новинкою буде технічна підтримка від німецької та чеської компаній. Вони проводитимуть електронну фіксацію результатів.

“Вважаємо, що Франківський півмарафон – це подія, де об’єднується громадськість, адміністрація та бізнес, – каже Крицак. – Загальний бюджет свята сягає 720 тисяч гривень”.

Про безпеку учасників та вболівальників спортивного дійства говорила командирка батальйону патрульної поліції Івано-Франківська Ірина Зелінська.

“В цей день будуть працювати патрульні з муніципальною вартою, – говорить Зелінська. – 30 патрульних 15 вартових і 6 машин”.

У забігу візьмуть участь спортсмени з Великобританії, США, Ізраїлю, Франції, Данії та Молдови.

Окрім класичної дистанції півмарафону в 21,097 км, бігуни долатимуть 10 та 5 км. Для корпоративних учасників та охочих пробігти в компанії друзів передбачені естафети 3 по 5 + 6,097 км. Діти до 13 років безплатно долатимуть 1000, 500, і 100 м. Також вперше проведуть благодійний забіг на 2 км, кошти від реєстрації на який спрямують на підтримку проекту Мальтійської служби допомоги – спортивний турнір для людей з інвалідністю.

Нагадаємо, уже третій рік поспіль Frankivsk Half Marathon організовує платформа “Тепле Місто” у рамках реалізації проекту “Гарячий спорт”.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.