Спорт

Франківка Людмила Лузан виграла золото та срібло на чемпіонаті світу з веслування

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
За один день франківка Людмила Лузан виграла одразу дві медалі на чемпіонаті світу з каное-веслування, що проходить у данському Копенгагені.

Лузан вдруге виходила на дистанцію у третій змагальний день чемпіонату світу. Перед цим українська веслувальниця встигла завоювати історичне “золото” разом із Анастасією Четверіковою у каное-двійці на цій же дистанції, пише Суспільне Спорт.

Попереду у Лузан була ще одна дистанція, де вона була претенденткою на нагороду – 500-метрівка у каное-одиночці. Її у кваліфікації українка пропливла з третім загальним результатом, поступившись іспанці Марії Корбері та білорусці Альоні Наздровій. Серед претенденток на нагороду була і чилійка Марія Маільярд, яка виграла перший із двох кваліфікаційних запливів, показавши при цьому гірший час за Лузан.

У фіналі боротьба за медалі склалася між п’ятьма спортсменками – до них доєдналася і бронзова призерка Токіо-2020 канадка Кеті Вінсент. У підсумку різниця між першим та п’ятим місцем склала 1.11 секунд.

Лузан покращила свій результат у порівнянні з кваліфікацією. Але стати 2-разовою чемпіонкою світу за один день не змогла.

На фініші Лузан поступилася чилійці Маільярд, хоча випередила решту конкуренток. Трійку призерок замкнула Альона Наздрова, для якої ця медаль також стала другою за день – саме вона поступилася Лузан та Четверіковій у фіналі каное-двійки.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.