Світ Спорт Фото

Франківець Роман Процик подолав 226 кілометрів в тріатлон-гонці Ironman у Техасі (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Програміст Роман Процик 22 квітня подолав 226 кілометрів тріатлон-гонки «Ironman» у Техасі. Це вже друга така дистанція Романа.

Усміхається, що пройти «Ironman» може кожен, питання лише за який час.

«Більшість лякає якраз заплив, – розповідає Роман. – Але коли починаєш тренуватися, розумієш, що заплив – найлегший етап. Хоча тим, в кого з дитинства не поставлена техніка, складно проплисти з високим результатом. Найважче – бігти після велосипеда. Якщо втратити усі сили на ровері, біг буде дуже повільним. У тріатлоні не буває нудно – плавання, велосипед, біг і в кожному виді важливою є техніка».

22 квітня у Техасі планував покращити свій попередній результат, але вклався лише в 12 годин 18 хвилин. Пояснює, що перед стартом його здолала застуда. Але відступати не було куди – довелося стартувати.

«Я подолав таку дорогу, що не міг відступати, – каже Процик. – На велосипеді був сильний зустрічний вітер, тому на етапі бігу відчув, що сил уже нема. Однак, треба було завершити, тому взяв себе в руки».

Перший тріатлон подолав у 2016-му під Києвом – «Слов’янська хвиля». Дистанція гонки повністю відповідає офіційній «Half Iron Man»: 1,9 км плавання, 90 км вело та біг – 21,1 км. Цьогоріч за тиждень знову спробує свої сили в ньому.

У тому ж 2016-му, через рік після початку тренувань, взяв участь в гонці «Ironman» у Барселоні. Подолав всі три дистанції за 11:25:43 – проплив з результатом 01:15:15, проїхав на велосипеді за 05:37:29 та пробіг за 04:21:16.

Цього року вже запланував кілька гонок. 3 червня – «Слов’янська хвиля», 24 липня – «Ironmаn» у Ніцці (Франція). Розраховує перевіряти свої сили в тріатлоні раз на три місяці.

Роман прагне пройти «Ironman» за 9:59:59, а найвища мета – чемпіонат світу. Так, у Барселоні, щоб потрапити на чемпіонат світу, потрібно було подолати дистанцію менше ніж за 9 годин, а на гонках в гірській місцевості, наприклад, у Франції може бути достатньо і 10 годин. Правда, багато залежить ще й від погоди. Процик каже, про це багато хто мріє, але не всі досягають.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.