Спорт Фото

Франківці вдало дебютували на першому чемпіонаті з гирьового хортингу в Харкові (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Федерація гирьового хортингу України 7-9 жовтня провела в Харкові перший чемпіонат України серед дорослих і чемпіонат серед ВНЗ.

Прикарпаття на цих змаганнях представляла команда спортсменів-гирьовиків Івано-Франківського національного медичного університету (ІФНМУ) на чолі з тренером Романом Михальчуком, заслуженим майстром спорту, багаторазовим чемпіоном світу.

gyrjovyky-06

В особистому заліку, у програмі «спринт» — поштовх двох гир по 32 кг за 3 хв. — перемогли: у ваговій категорії до 65 кг студент II курсу медичного факультету ІФНМУ Олександр Шваб (35 підйомів) та у вазі +90 кг студент IV курсу Назар Гривул (48 підйомів). Крім того, хлопці виконали норматив майстра спорту України.

gyrjovyky-02

У програмі «спринт» — ривок гирі 16 кг за 5 хв. — золото отримала студентка II курсу Ірина Савчин. Також у ривку гирі 32 кг студент VI курсу Володимир Шевага виборов «срібло», а лікар-інтерн стоматологічного факультету Юрій Попович — «бронзу».

gyrjovyky-01

У командному заліку іванофранківці зайняли третє місце.

gyrjovyky-05

«Зараз Олександр Шваб і Назар Гривул готуються до чемпіонату світу, який відбудеться наприкінці жовтня у Турині (Італія)», — каже Роман Михальчук. — Ми віримо в успіх наших студентів». За словами тренера, гірьовики ІФНМУ мають надійну підтримку й велику допомогу від ректора медуніверситету Миколи Рожка та завкафедрою Володимира Левка.

gyrjovyky-03

Хортинг — український вид спортивних єдиноборств. Позиціонується як система комплексної фізичної та моральної підготовки, а також як бойове мистецтво. Слово «хортинг» походить від назви острова Хортиця (Запоріжжя).

gyrjovyky-04

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.