Світ Спорт Фото

Франківці у міському парку пробігли 5 км проти дискримінації (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Участь у забігу взяли, як професійні бігуни так і мами з дітками. Загалом було 15 учасників. На фініші на учасників чекало смачне чаювання.
Забіг проти дискримінації маломобільних груп населення провели у Франківську у суботу, 7 жовтня. Учасники стартували від центральної алеї міського парку, бігли по пішохідній зоні вул. Шевченка і поверталися назад. Загалом бігли 2 кола по 2,5 км, пише Бліц-Інфо.

“Саме сьогодні по всіх містах франківці вирішили присвятити забіг підтримці маломобільних груп населення. Не можу сказати, що їх дискримінують, проте те, що у них немає інфраструктурних рішень і вони позбавлені можливості повністю себе реалізувати, це так. Тож не можна робити вигляд, що цього немає. Ми розуміємо, що потрібно створювати безбар’єрне середовище. Адже до маломобільних груп відносяться і мами з візочками. Потрібно їм створювати доступ до кафе, магазинів, аптек. У Франківську активно розвиваються різні проекти на підтримку маломобільних груп”,- розповідає куратор Frankivsk runday Дана Антонишин.

За словами кураторки, 5-ти кілометрові забіги Frankivsk runday відбуваються щосуботи.  Така ініціатива діє по всій Україні. Спортсмени збираються разом, щоб побігати і контролювати свої результати забігів.

“Ми з хлопцями завжди раді підтримати такий проект, адже все одно бігаємо зранку, а так ще і корисну справу зробимо”, – каже учасник забігу, очільник обласної Асоціації учасників АТО Тарас Шпук.

 
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.