Спорт

Ерік тен Хаг – найгірший тренер МЮ після Фергюсона?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Більше новин АПЛ – https://xsport.ua/ua/football_s/angliyskaya-premer-liga_t/

Манчестер Юнайтед проводить черговий жахливий сезон. Після виходу Алекса Фергюсона на пенсію ми чуємо і говоримо цю фразу дуже часто. Чинний тренер МЮ Ерік тен Хаг поки не є винятком – його команда тотально розчаровує фанатів у всіх змаганнях.

Ерік тен Хаг – найгірший тренер МЮ після Фергюсона?

У пасиві голландця сьоме місце в АПЛ після 17 турів, ганебне останнє місце у групі ЛЧ, ранній виліт із Кубка ліги, провальні трансфери, конфлікти із зірковими гравцями і, найголовніше, непереконливий та непривабливий футбол, у який грають його підопічні. У цьому матеріалі ми розберемося у тому, як себе проявляли спадкоємці Фергюсона та чому їх було звільнено.

Девід Мойєс

Статистика: 51 матч, 26 перемог, 10 нічиїх, 15 поразок

За які результати звільнили: шосте місце в АПЛ до 35-го туру, виліт в 1/4 ЛЧ від Баварії, в 1/2 Кубка ліги від Сандерленда та в третьому раунді Кубка Англії від Суонсі.

Шотландець не впорався з тиском і статусом заміни для сера Алекса, проваливши перебудову команди. І це попри те, що його кандидатуру рекомендував босам МЮ особисто САФ.

Уболівальники «червоних дияволів» критикували його за відсутність атакувального футболу та стверджували, що Мойєс годиться лише для клубів на кшталт Евертона, звідки він і прийшов. У Манчестері Девід не протримався навіть одного повноцінного сезону.

Луї ван Гал

Статистика: 103 матчі, 54 перемоги, 24 нічиїх, 25 поразок

За які результати звільнили: п’яте місце в АПЛ, третє місце в групі ЛЧ, виліт в 1/8 фіналу ЛЄ від Ліверпуля і в 1/8 Кубка ліги від Мідлсбро.

Ван Галу дали більше часу, ніж Мойєсу. Причиною тому, звичайно, був суттєво вищий статус голландського фахівця.

Під керівництвом Ван Гала МЮ виграв перший із 2004 року Кубок Англії. Тренер почав більше довіряти молоді (зокрема, розкрив талант Маркуса Рашфорда), а також повернув клуб у зону Ліги Чемпіонів. Але в якийсь момент команда Луї Ван Гала почала стабільно регресувати, що супроводжувалося погіршенням результатів.

Тренер постійно розказував журналістам про свою філософію, яка обов’язково принесе результат, але не склалося…

Жозе Моурінью

Статистика: 144 матчі, 84 перемоги, 31 нічия, 29 поразок

За які результати звільнили: шосте місце в АПЛ до 18-го туру, друге місце в групі ЛЧ, виліт в 1/16 фіналу Кубка ліги від Дербі Каунті.

«Особливого» можна сміливо назвати найуспішнішим тренером Манчестера у постфергюсонівську епоху: крім кубкових титулів (Суперкубок Англії, Кубок футбольної ліги, Ліга Європи), він також завоював срібло АПЛ. Проте після тріумфу в ЛЄ команда втратила і без того хитку стабільність, а сам Жозе упустив контроль над роздягальнею, посварившись із більшістю лідерів того колективу.

Ба більше, Моурінью витрачав набагато більше грошей за своїх попередників, конкуруючи за цим показником навіть із Ман Сіті Гвардіоли. За таке, само собою, вимагали відповідних результатів.

Уле-Гуннар Сульшер

Статистика: 149 матчів, 78 перемог, 33 нічиїх, 38 поразок

За які результати звільнили: восьме місце в АПЛ до 13-го туру, перше місце в групі ЛЧ до 5-го туру, виліт в 1/16 фіналу Кубка ліги від Вест Гема.

Сульшер прийшов тимчасовим керівником після звільнення Моурінью. Варто зазначити, що норвежець досить непогано почав, пройшовши в 1/8 ЛЧ потужний ПСЖ, а за підсумками сезону заслужив повноцінний контракт із Манчестер Юнайтед. При ньому команда двічі фінішувала в трійці АПЛ, а ще був фінал Ліги Європи, де Юнайтед поступився Вільярреалу лише у драматичній серії пенальті (1:1, 10:11).

Після такого старту від норвежця чекали подальшого прогресу, тим паче команда посилилася зірковими Роналду, Вараном та Санчо. Однак все знову пішло наперекір очікуванням фанатів та керівництва «червоних дияволів». Команда почала провалювати матчі один за одним і Сульшера очікувано звільнили.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.