Спорт

«Енергетик» просить допомоги

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Після минулорічного вильоту івано-франківського «Прикарпаття» у Другу лігу футбольний клуб «Енергетик» із Бурштина залишився єдиним представником нашої області в Першій лізі чемпіонату України з футболу. Та попри такий відповідальний статус, команда переживає глибоку кризу.

Цього сезону «Енергетик» не тішить своїх вболівальників перемогами. Із 30 матчів бурштинці виграли лише п’ять. Ігрові проблеми, як це переважно буває в українському футболі, тісно переплітаються з фінансовими. Компанія ДТЕК, власник Бурштинської ТЕС, а разом з ним і клубу, все ніяк не виділить коштів на функціонування команди. На початку квітня у Бурштині побував гендиректор ДТЕК Максим Тімченко, оглянув інфраструктуру клубу, розпитав про проблеми та пообіцяв допомогти. Обіцянками колектив живе й донині.

У кінці квітня команда пропустила виїзний матч з охтирським «Нафтовиком». За кілька днів до нього, 25 квітня, перед тренуванням гравці зустрілися з президентом клубу Мирославом Лотоцьким. Обговорювали кількамісячну заборгованість по зарплаті та загалом фінансування клубу. Після розмови відбулося голосування, і більшість футболістів вирішили не їхати в Охтирку.

До речі, у попередньому матчі «Енергетик» вдома переміг донецький «Олімпік» 3:2. Завдяки цьому команда піднялася на 16 сходинку, яка давала право зіграти перехідний матч з командою Другої ліги.

Через фінансові негаразди бурштинську команду почали покидати футболісти. «Енергетик» залишили два старожили команди — Сергій Срібний (сім сезонів, 100 матчів) і Микола Хомин (14 сезонів, 245 матчів). Вони перейшли відповідно до яремчанських «Карпат» та «Славії» з Отинії, які виступають в обласному чемпіонаті Івано-Франківщини. З клубу також пішли Ярослав Деренюк, Дмитро Гордієнко та Ігор Семенина.

Днями черговою втратою став досвідчений півзахисник Ігор Долотко, який провів в «Енергетику» 11 сезонів і зіграв 309 матчів. Він розірвав контракт із клубом, нині, кажуть, тренується разом із тими ж яремчанськими «Карпатами».

Після недавньої домашньої поразки від білоцерківського «Арсеналу» 2:3 тренер «Енергетика» Микола Вітовський відверто розповів про проблеми.

«Ми з усіх сил стараємося, щоб команда не щезла з футбольної карти України, — говорив він. — Якщо на домашню гру ми вийти змогли, то чи зможемо вийти на виїзну — залежить від керівництва. Жалітися безглуздо, бо вже немає сил просити грошей. Але що зміниш?! Хлопці пообіцяли, що на виїзд ми поїдемо, але їх теж треба зрозуміти!».

Дійсно, після цього «Енергетик» таки поїхав на матч до Кіровограду та програв місцевій «Зірці» 4:1. Цього разу Микола Вітовський на післяматчеву прес-конференцію не з’явився.

У вівторок, 15 травня, вдома «Енергетик» мав принципове протистояння з прямим конкурентом за виживання — МФК «Миколаєвом». На жаль, прикарпатці програли 1:2. На два голи гостей підопічні Вітовського відповіли влучним пострілом Івана Ципердюка на 63 хвилині.
«Енергетик» залишається на передостанньому, 17 місці. До найближчого сусіда зверху, вінницької «Ниви» — шість очок.

До теми

Тим часом, івано-франківське «Прикарпаття», яке виступає у групі «А» Другої ліги, свій черговий матч теж програло, і теж удома. У вівторок, 15 травня, франківці поступилися лідеру першості «Сумам» 1:3.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.