Спорт

Дівчата з 15-ти команд України грали у футбол в Калуші

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Федерація футболу України провела у Калуші чемпіонат України з футболу серед жіночих команд WU­15. Змагання футболісток до 15 років організували на футбольних полях стадіону «Хімік» та заміської відпочинкової бази «Вістова» в однойменному селі Калуського району, пише sport.if.ua.

big_unnamed

Цього року поборотись за чемпіонський титул виявили бажання аж 15 команд дитячо­юнацьких спортивних шкіл, футбольних клубів та збірних областей. Івано­-Франківщину представляли на турнірі три команди: ДЮСШ­3 (Івано­-Франківськ), ДЮСШ міста Надвірна та «Нафтохімік» (Калуш), з якою працює тренер Андрій Король. Однак, жодна з них не зуміла виконати завдання виходу із своєї групи (за результатами жеребкування всі команди були поділені на чотири групи) до стадії плей-офф. Для цього, відповідно до положення про турнір, потрібно було посісти в групі перше або друге місце.

Із вісьмох колективів, які вже за олімпійською системою продовжували боротьбу за медалі чемпіонату України, у матчі за третє місце зійшлися команди з Умані – «Ятрань ­ДЮСШ ­1» і «Ятрань ­ДЮСШ­ 2». Напружений поєдинок між землячками з Черкащини завершився з рахунком 2:1 на користь команди «Ятрань ­ДЮСШ ­1», яка і стала бронзовим призером чемпіонату України.

Такий самий рахунок був зафіксований і в фінальному матчі. У ньому команда «Ліцей ­1» з Костополя Рівненської області обіграла команду «Спартак» із Чернігова та здобула омріяні золоті медалі чемпіонату України.

Церемонію нагородження учасників чемпіонату України з футболу серед жіночих команд WU­15 провели головний арбітр турніру калушанин Євген Геренда та головний тренер жіночої збірної України WU­17 Роман Заєв. Вони відзначили всіх футболісток до 15 років пам’ятними медалями і подарунками. Дипломи відповідних ступенів та головні трофеї – кубки вручили капітанам команд, які стали переможцями і призерами чемпіонату.

Організатори турніру також встановили індивідуальні призи для кращих гравців чемпіонату. Такими були визнані наступні футболістки:

кращий воротар – Людмила Лесів («ДЮСШ­3», м. Івано­Франківськ);
кращий захисник – Ірина Кравченко («Спартак», м. Чернігів);
кращий півзахисник – Надія Куніна («Спартак», м. Чернігів);
кращий нападник – Юлія Семенюк («Ліцей­1», м. Костопіль);
кращий бомбардир – Наталія Гриб («Ятрань­ДЮСШ­1», м. Умань) – 20 голів.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.