Спорт

Дівчата на снігу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Сезон зимових видів спорту – у розпалі. Разом з елітою світового лижного спорту на всесвітньо відомих сніжних трасах змагаються і прикарпатські спортсмени. І хоча на подіумах наших краян ми ще не бачили, про достойні виступи можна говорити впевнено.

Діденко піднімається вище

Для прикарпатської фрістайлістки Надії Діденко початок року видався дуже насиченим. Вже 8-9 січня вона виступила у канадському Монт Габріелі на Кубку Північної Америки з фрістайлу, розділ лижна акробатика. За ці два дні вона зайняла 11-е та четверте місця.

Через тиждень, 16 січня, у тому ж Монт Габріелі відбувся етап Кубка світу. Діденко стала 13-ю. Проте, цей старт таки пішов на користь нашій спортсменці, далі її результати лише покращувалися. На наступних етапах Кубка світу в американському Лейк Плесіді та канадському Калгарі вона піднялася вже до сьомого та шостого місць.

Після цього було розчарування. На початку лютого в канадському містечку Дір Веллі відбувся чемпіонат світу з фрістайлу. Серед 15 учасниць Діденко зайняла 14 місце.

І ось нарешті днями у Москві завершився черговий етап Кубка світу з фрістайлу. Тут франківчанка зуміла реабілітуватись. Наша фрістайлістка стрибнула одразу на четверте місце (82,53 бали), повторивши таким чином свій найкращий у кар’єрі результат на світових кубкових етапах.

Після цих стартів Надія Діденко посідає високе шосте місце у загальному заліку Кубка світу з фрістайлу у розділі «лижна акробатика». Наразі це найвища сходинка кубкового заліку, на яку підіймалася Надія. Минулого сезону вона була десятою.

Мацьоцька відпочивати не планує

У німецькому містечку Гарміш-Партенкірхен цими днями відбувається чемпіонат світу з гірськолижного спорту. Єдиною представницею України на цьому відповідальному змаганні є 21-річна косівчанка Богдана Мацьоцька.

У кар’єрі прикарпатської гірськолижниці це друга світова першість. Вперше у змаганнях такого рівня вона виступала два роки тому у французькому Валь д’Ізері, де кращим її результатом було 33 місце. На нинішньому чемпіонаті їй вже вдалося перевер­шити це досягнення, показавши хороші результати у швидкісному спуску та супер-комбінації.

На старт чемпіонату світу-2011 Мацьоцька вийшла вже через три дні після фінішу Всесвітньої Універсіади у Туреччині. Відтак часу на перепочинок у Богдани практично не було. Мабуть, це далося взнаки під час першого виступу у супер-гіганті, де вона показала 38 результат. Але наступні два старти Мацьоцької – у супер-комбінації (26 місце) і швидкісному спуску (28 місце) – які відбулися 11 лютого, принесли тільки позитивні емоції.

Попереду у нашої спортсменки ще два виступи у технічних дисциплінах. 17 лютого вона змагатиметься у слаломі-гіганті, а 19-го – у слаломі.

Фрістайл. Акробатика

Етап Кубка світу. Москва (Росія)
1. Емелі Кук (США) – 93.06 бали
2. Ольга Волкова (Україна) – 85.83
3. Хін Жанг (Китай) – 84.1
4. Надія Діденко (Україна) – 82,53

Загальний залік Кубка світу:
1. Менгтао Ксю – 420 очок
2. Шенг Чуанг – 342
3. Ольга Волкова – 293
4. Емелі Кук – 240
5. Хін Жанг – 237
6. Надія Діденко – 199

Чемпіонат світу 2011. Гарміш-Партенкірхен (Німеччина)

Результати виступів Богдани Мацьоцької

8 лютого. Супер-гігант – 38 місце (49 учасників)
11 лютого. Супер-комбінація – 26 місце (40 учасників)
11 лютого. Швидкісний спуск – 28 місце (40 учасників)
13 лютого. Швидкісний спуск – 34 місце (36 учасників)

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.