Спорт

Бронзовий сезон «Урагану»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Івано-франківський «Ураган» завершив черговий сезон. У вирішальних матчах плей-офф, які відбулись у Черкасах, команда здобула бронзові медалі Екстра-ліги. Та далі клуб чекають непрості часи.

Чотири роки поспіль «Ураган» входить до трійки сильніших Екстра-ліги

У понеділок, 2 червня, «Ураган» у повному складі зібрався в клубному офісі для зустрічі із керівництвом. Після цього відбувся брифінг із журналістами.

«Сезон закінчився і пішов у минуле, – говорить президент «Урагану» Олександр Бубен. – Ми радіємо, що здобули бронзові медалі. В останніх матчах команда показала зрілу чемпіонську гру. Зараз ми приступаємо до формування нового складу».

Клуб постав перед новими викликами. Скоріше навіть перед випробуваннями. Вже зараз відомо, що фінансування на майбутній сезон зменшиться на 60 %. Клуб переведуть на бюджетний варіант. Після 4 червня в «Урагані» призначать новий тренувальний склад, який формуватиме нову команду. Клуб на кілька років відмовиться від послуг легіонерів. Очікується, що оновлена основа «драконів» на 70 % складатиметься із нинішніх гравців дублюючої команди «Ураган-2». Можливо, вдасться зберегти кількох досвідчених виконавців.

«Ми виходимо з об’єктивних критеріїв і фінансування, – говорить Олександр Бубен. – У цій ситуації наше головне завдання – зберегти всю вертикаль клубу. Ми збережемо дитячо-юнацький футзал, усі секції та напрямки, в яких працюємо».

За словами Бубена, непрості часи нині переживає весь український футзал. Скоріш за все, наступного сезону формат чемпіонату України зміниться. Майже напевно проект під наз­вою «Екстра-ліга» заморозять на кілька років. Залежно від того, як виглядатиме новий чемпіонат, керівництво ставитиме завдання перед оновленим «Ураганом».

Що можна додати? Після чемпіонства у 2011 році «Ураган» впевнено тримається у лідерах. Три роки поспіль франківська команда входить до трійки найсильніших клубів українського футзалу. У 2012 році «дракони» стали третіми. Наступного року, поступившись у фінальній серії плей-офф, здобули срібні медалі. І ось зараз знову привезли додому «бронзу» Екстра-ліги.

«Кожного сезону всі чекають від нас медалей, – говорить капітан команди Роман Кіндратів. – Напевне, ми самі привчили до цього. Ми здобули бронзу, і цим, можливо, трохи підняли настрій нашим вболівальникам».

Як каже виконавчий директор «Урагану» Олег Ковальський, народному футбольному клубу «Ураган» – бути й здобувати високі результати. Є впевненість, що клуб упорається з усіма викликами. Отже – далі буде.

Екстра-ліга. Регулярний чемпіонат

Команда І В Н П О
1 Єнакієвець 24 17 3 4 54
2 Локомотив 26 13 8 5 47
3 Ураган 24 11 6 7 39
4 Енергія 26 9 10 7 37
5 Кардинал-Рівне 24 6 7 11 25
6 ЛТК 24 6 3 15 21
7 Спортлідер+ 24 3 5 16 14


Локомотив – Ураган – 1:1, пен. 4:5
Плей-офф. 1 / 2 фіналу

(Бето, 7 – Роніньо, 3)

Ураган – Локомотив – 1:3

(Журба, 29, автогол – Кісельов, 18, Сірий, 22, Кордоба, 33, автогол)

Локомотив – Ураган – 2:2, пен. 4:1

(Шпигар, 22, Журба, 34 – Шотурма, 24, 28)

Плей-офф. Серія за третє місце

Єнакієвець – Ураган – 1:7

(Разуванов, 30 – Роніньо, 22, Сімка, 25, 36, Морено, 32, 34, 36, Валєнко, 39)

Ураган – Єнакієвець – 3:2

(Сімка, 3, Якунін, 5, Королишин, 30 – Хурсов, 12, Рось, 35)

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.